Nieuws
Update: gisteren om 11:35u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Het Foooble-Team heeft méér dan 25 jaar ervaring in
- het organiseren van internationale voetbaltornooien
- het begeleiden van sportreizen
- het op maat adviseren van teamleiders
   om aan het juiste tornooi deel te nemen.

Onze droom: het verbinden van mensen middels sport
www.foooble.com - info@foooble.com
DE SCHEMAS BEKER VAN ANTWERPEN
ZIE PROVINCIAAL - BVA 2018


ALLE PROVINCIALE KALENDERS
ZIE DE REEKSPAGINAS
Laatste update: gisteren om 11:35u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Dinsdag 21 augustus 2018

"Het is moeilijk om als club een stap vooruit te zetten zonder hier en daar een potje te breken."

Johan Timmermans, voorzitter KV Mechelen

DE BEKER VAN ANTWERPEN - DERDE SPEELDAG
Maandag 20 augustus 2018

Op 18 en 19 augustus stond de derde speeldag van de "Beker van Antwerpen" op het programma.

Eén Antwerpse provincialer, FC De Kempen TL, speelt haar derde wedstrijd in groep 1 van de "BVA" nu woensdagavond 22 augustus (19 u).

Bekijk de hoofdpagina's en de groepspagina's via "Provinciaal - Beker van Antwerpen".

VROUWEN - BEKER VAN ANTWERPEN - EERSTE SPEELDAG
Maandag 20 augustus 2018

De "Beker van Antwerpen" bij de vrouwenploegen ging dit weekend van start. De tweede speeldag is voor woensdagavond 22 augustus.

Er zijn twee groepen van 12 ploegen. Ook nu krijgen ze elk hun eigen pagina op onze website. Klik op de groepspagina's voor het wedstrijdschema.

Zie ook de button "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Hoofdpagina" met de algemene gegevens en de samenstelling van de "Vrouwen Groep 1 en Groep 2".

DE CROKY CUP - RONDE 4
BEKER VAN BELGIE 2018-2019
Maandag 20 augustus 2018

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus werd de vierde ronde gespeeld van de "Croky Cup".

Zie onze pagina "Nationaal-Beker van België-Ronde 1 tot en met 5" voor het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van (klik op) RONDE 4 en de wedstrijden van RONDE 5.

Bekijk ook alle wedstrijden van de "Beker van België-Vrouwenploegen". Klik op Speeldag 2.

START VAN DE COMPETITIE - AMATEURS ACFF EN NATIONALE VROUWEN
Zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018

In een aantal Nationale reeksen begint de competitie in het weekend van 25 en 26 augustus.

Dat is het geval voor de reeksen van 2e en 3e Amateurs in de Franstalige ACFF-competitie. Klik voor de eerste speeldag in 2e ACFF, 3e ACFF - A en 3e ACFF - B.

Ook de Nationale Vrouwen trappen de nieuwe competitie op gang op zaterdag 25 augustus. Zie de eerste speeldag in Vrouwen 1e Nationale, Vrouwen 2e Nationale A en Vrouwen 2e Nationale B.
De Superleague Vrouwenvoetbal begint pas op 7 september.

De competitie in de reeks 1e Amateurs, en in de Vlaamse reeksen van de 2e en 3e Amateurs, gaat van start op 1 en 2 september.

DE UEFA NATIONS LEAGUE

Vanaf donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2018 gaat de "UEFA Nations League" van start, een nieuwe landencompetitie waarin België in groep 2 van League A uitkomt, samen met Zwitserland en IJsland.

Lees er alles over op onze aparte pagina "Nationaal-Rode Duivels-Nations League".
Of klik rechtstreeks hier.

VROUWEN - 3e PROVINCIALE A
Woensdag 15 augustus 2018

In de vrouwenreeks 3e provinciale A is er met Berchem Sport B een twaalfde ploeg bijgekomen, zodat de kalender daar weer volledig is. We hebben de reekspagina aangepast. Klik hier.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN
EEN NIEUWE BEGINNELINGENCURSUS - SCHEIDSRECHTER
Zaterdag 15 september 2018

Het Bureau Arbitrage Antwerpen lanceert een nieuwe rekruteringscampagne om zoveel mogelijk kandidaten te bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen.

Indien je minimaal 15 jaar oud bent en je van voetbal en actieve sport houdt is deze gratis opleiding misschien iets voor jou. Bij het leiden van wedstrijden is er een vergoeding van 22 euro plus verplaatsingskosten, en met je persoonlijke scheidsrechterskaart mag je alle wedstrijden in België, georganiseerd door de Voetbalbond, gratis bijwonen.

De lessen zijn gepland op de zaterdagen 15, 22 en 29 september 2018, telkens van 9 tot 13 uur, aan het Provinciaal Bondsgebouw, Brieleke 18 in Wommelgem.

Meer info bekijken en inschrijven doe je via de KBVB. Klik HIER. Warm aanbevolen !

VOETBALEXPRESS - PROJECT "VEC"

In het kader van ons project "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" kregen we al heel wat reacties van clubmensen en supporters die ons, meteen na het eindsignaal, de uitslag van hun ploeg zullen doorsturen per SMS.

Indien u ook een "Voetbalexpress-Correspondent" of "VEC" wil worden, laat het ons even weten via mail. Klik HIER of stuur een mail via info@voetbalexpress.be.

(in het kader van de GDPR privacy-regeling: wij leggen géén databank aan met persoonlijke gegevens)

EEN NIEUWE VOETBALEXPRESS SPONSOR !
Maandag 16 juli 2018

Voetbaluitslagen.com Vandaag mogen we bij "Voetbalexpress" een nieuwe sponsor/donateur
verwelkomen. Dat is www.voetbaluitslagen.com en, zoals altijd bij een nieuwe donateur, stellen we die in het kort even voor.

Voetbaluitslagen.com is één van de meest promimente Nederlandse websites die zich, naast de schema's, uitslagen en klassementen van de Nederlandse Eredivisie, ook richt op o.a. de Jupiler Pro League, de Premier League, de Primera División, de Italiaanse Serie-A en de Bundesliga.

Ook de Champions League en de Europa League worden op de voet gevolgd. Eén van de sterke punten van deze website is het vermelden van "Live Voetbal Uitslagen" van uw favoriete nationale en internationale club.

Daarnaast is er ondermeer nog een overzicht van een aantal links naar Voetbal-Bookmakers waar men ook eens een verantwoord gokje kan wagen. Klik op www.voetbaluitslagen.com

Heeft u ook interesse om voor een éénmalig bedrag en onbeperkt in tijd sponsor/donateur te worden van "Voetbalexpress", mail ons dan via VBE-website-promo, of stuur een bericht via onze pagina Contact. Zie ook de pagina Sponsors. We hebben recent trouwens besloten om ruimte vrij te maken voor vijf nieuwe sponsors/donateurs.

JAARKALENDER NATIONAAL EN EUROPEES VOETBAL 2018-2019
Donderdag 14 juni 2018

De Jupiler Pro League (c) en de KBVB (c) maakten een overzichtelijke kalender voor de periode juli 2018 tot juni 2019, waaop de verschillende profcompetities in kleur vermeld worden.

Zo kan u de speeldatums zien van o.a. de JPL, de Proximus League, de Croky Cup, de Play-Offs, de Champions League, de Europa League en de interlands.

We hebben dat brede scherm voor de duidelijkheid in twee aparte PDF-schema's verdeeld.
Om te bekijken, te vergroten en eventueel af te printen, klik voor het overzicht van juli tot december 2018 en januari tot juni 2019.

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Daarisem * Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Het G-Voetbal Scheidsrechter worden Voetribal
Subsidies Jeugdvoetbal Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding
Word Trainer    
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.