Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Kris Govaerts - Algemene Fotografie
Communie - Huwelijk - Doop
Kinderen - Pasfoto's - Bedrijfsfoto's
Schorvoortberg 27, 2300 Turnhout
Tel: +32 (0)14.70.64.35 of +32 (0)475.96.57.92
krisgovaerts@telenet.be
www.krisgovaerts.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
m.voetbalexpress.be
Alle uitslagen via Smartphone,
GSM, Tablet, iPad & Blackberry
Laatste update: vandaag om 12:58u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Maandag 29 augustus 2016

"Anderlechtcoach René Weiler wil leiders in de ploeg: mannen met baarden die de jongens met donshaartjes op sleeptouw nemen."

Gert Gysen, GVA

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 29 augustus 2016

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van maandag 29 augustus, klik hier.

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN !
PROVINCIALE WEDSTRIJDEN ANTWERPEN
Zondag 28 augustus 2016

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse provinciale reeksen staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw GSM, Smartphone, Blackberry, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: m.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale reeksen (heren en dames) wordt samengevat op de aparte pagina Provinciale klassementen.

DE CROKY CUP - LOTING 16e FINALES
Maandag 29 augustus 2016

Op woensdag 21 september om 20u30 worden de 16e finales gespeeld van de "Croky-Cup".

De loting voor deze 16e finales gebeurde op maandag 29 augustus. Bekijk de wedstrijden op onze pagina "Nationaal-Beker van België-Hoofdpagina Croky Cup". Of klik rechtstreeks hier.

Waarschijnlijk zullen een aantal clubs nog wisselen (uit in plaats van thuis). Sommige wedstrijden zullen ook nog worden aangepast qua dag en uur. We houden u op de hoogte.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN - SPEELDAG 4
Woensdag 31 augustus 2016

Ook de provinciale vrouwen zijn bezig aan hun tornooi voor de "Beker van Antwerpen". De ploegen spelen in totaal vier wedstrijden.

Na speeldag 3 van zaterdag 27 augustus spelen de ploegen op woensdagavond 31 augustus de vierde en laatste speeldag. Zie de wedstrijden en uitslagen van de Vrouwen groep 1 en Vrouwen groep 2.

START VAN DE VROUWEN SUPER LEAGUE
Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus 2016

Op vrijdag en zaterdag ging de "Super League Vrouwenvoetbal" van start, de hoogste Belgische afdeling wat de dames betreft.

Deze SLVV bestaat dit seizoen niet meer uit acht maar uit zeven clubs: OH Leuven, Standard, Anderlecht, AA Gent, Eva's Tienen, KSK Heist en Ladies Genk.

De ploegen spelen een dubbele competitie, met in totaal 28 speeldagen. Elke ploeg speelt 24 wedstrijden. Zie de pagina Vrouwen Super League.

DE CROKY CUP - RONDE 5
Zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016

Voor het tweede jaar op rij kan u al de wedstrijden van de "Croky Cup" ook op "Voetbalexpress" bekijken. De derde ronde werd gespeeld op zaterdag 13 en zondag 14 augustus.

We hebben het volledige schema en de uitslagen op de pagina "Nationaal-Beker van België-Speeldag 1 tot en met 5" gezet.

Bekijk alle wedstrijden en uitslagen van speeldag 5. De 16 winnaars van deze wedstrijden uit de vijfde ronde worden nu maandag 29 augustus uitgeloot tegen de zestien clubs uit de Jupiler Pro League, voor de 8e finales die op woensdag 21 september geprogrammeerd staan.

BEKER VAN BELGIE - VROUWEN - RONDE 1 TOT 4

Ook de wedstrijden van de "Beker van België - Vrouwen" kan u op "Voetbalexpress" bekijken.

Zie de volledige loting en de uitslagen van de eerste vier speeldagen op de pagina "Nationaal-Nationale Beker Dames". Voor ronde 2, klik "hier". Zie ook de wedstrijden van speeldag 3.

ONZE PAGINA'S "RODE DUIVELS" - DE SELECTIE
Vrijdag 26 augustus 2016

Via de button "Nationaal - Rode Duivels" kan u klikken naar de webpagina's waar we diverse info over onze Nationale Ploeg vermelden.

Op de hoofdpagina kan u ondermeer de samenstelling van DE SELECTIE bekijken (26 augustus 2016), net als de links naar onze pagina met de voorronde voor het WK 2018. Voor die pagina, klik hier.

* De kalender:
- de Nationale Ploeg speelt een oefenwedstrijd tegen Spanje (op donderdag 1 september) en
- de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2018 in Rusland (dinsdag 6 september). Dat is een uitwedstrijd bij en tegen Cyprus.

BELGICA EDEGEM - EN VERDER ?
Vrijdag 26 augustus 2016

We gaven u al eerder door dat Belgica Edegem forfait gaf voor alle geplande wedstrijden in de BVA en voor de eerste speeldag van de nieuwe competitie. Daar komen nu ook hun wedstrijden van de tweede en derde competitiespeeldag bij.

We vernamen uit goede bron dat er sprake is van een mondeling doorgegeven algemeen forfait, maar dat dit nog niet schriftelijk en definitief bevestigd werd. Dat zou kunnen gebeuren op initiatief van de juriste die als voorlopige bewindvoerder van de club werd aangesteld, maar die stap werd dus (nog) niet gezet.

De kans blijft intussen groot dat de club de boeken neerlegt, en dat er in 2e provinciale A dit seizoen slechts vijftien ploegen zullen uitkomen. We hebben de forfaits en de (voorlopige) klassering aangepast aan de huidige situatie. Klik op 2e Provinciale A.

DAMES 4e PROVINCIALE - ALGEMEEN FORFAIT
Donderdag 25 augustus 2016

De damesploeg van de City Pirates (Merksem) werd vorig seizoen uit competitie genomen omdat ze teveel forfaits lieten noteren. Met frisse moed schreven ze terug in, maar nog voor de start van de nieuwe competitie moeten ze opnieuw de handdoek gooien.

We hebben de reekspagina "vrouwen 4e provinciale" aangepast aan de nieuwe kalender. Klik hier.

4e PROVINCIALE A, C & D - UITSLAGEN EERSTE SPEELDAG
Woensdag 24 augustus 2016

De eerste speeldag in 4e provinciale A, C en D stond op woensdagavond 24 augustus geprogrammeerd.

Ook de derde speeldag in die reeksen zal trouwens op een woensdag worden afgewerkt (31 augustus). De bond schakelt de woensdagen in omdat die drie reeksen dit seizoen zeventien clubs tellen die 34 speeldagen moeten afwerken.

Bekijk de uitslagen, statistieken en klassementen van de eerste speeldag in 4e provinciale A, 4e provinciale C en 4e provinciale D.

Het algemeen klassement van alle provinciale reeksen wordt ook samengevat op de aparte pagina Provinciale klassementen.

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK
Dinsdag 23 augustus 2016

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - WORD SCHEIDSRECHTER !
Vrijdag 12 augustus 2016

In ons jaarlijks verslag van de Algemene Provinciale Vergadering citeerden we ondermeer Jan Govaerts, voorzitter van "Het Bureau Arbitrage Antwerpen", die ook nu weer moest vaststellen dat het aantal scheidsrechters opnieuw dalende is.

Vandaar dat er een nieuwe rekruteringscampagne voor het komende seizoen 2016-2017 wordt opgezet, en men zet daarvoor ook de sociale media in. Mede daarom heeft het B.A.A. een Facebook-pagina aangemaakt die zich momenteel vooral op die rekruteringscampagne richt.

Daarin wil men zoveel mogelijk kandidaat-scheidsrechters bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen in Wommelgem of Tongerlo, op zaterdag 17 september (plus 24 september en 1 oktober).

Alles staat in een aparte pdf-fiche. Daarin kan u alle praktische informatie bekijken qua programma, formaliteiten, examen en inschrijving. Klik HIER. Warm aanbevolen !

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN
Donderdag 11 augustus 2016

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress volgde in de voorbije periode alles vrij kort op, maar vanwege het aantal en verscheidenheid van de projecten konden we er op onze nieuwspagina niet altijd de nodige aandacht aan besteden, vandaar dat we besloten hebben om het anders aan te pakken.

Vanaf nu vermelden we op onze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

"ZWARTE BOEK" ONLINE
Maandag 25 juli 2016

We gaven u begin maart van dit jaar al het bericht door dat het "Zwarte Boek" waarin alle gegevens van de provinciale clubs vermeld werden, vanaf dit jaar niet meer zal worden afgedrukt.

Vanaf de versie 2016-2017 zal dit "Zwarte Boek" (copyright KBVB) enkel nog digitaal beschikbaar zijn. Zelf afprinten (37 pagina's) is uiteraard een optie. Deze eerste digitale versie is nu beschikbaar in PDF-formaat op de website van de LAVA (Liga Amateurvoetbal Antwerpen) onder PC (Provinciaal Comité)-Verslagen en teksten-inlichtingen kalenderboekje 2016-2017.

De link vindt u ook onder onze button "Provinciaal-Allerlei-Kalenderboekje 2016-2017". Of klik rechtstreeks hier.

DE REGLEMENTSWIJZIGINGEN VAN DE FIFA
Zaterdag 23 juli 2016

We hadden het hier al eerder over de reglementswijzigingen van de FIFA, zoals die op 1 juni van kracht werden. Eén van de bedoelingen van de FIFA is een vlotter verloop van de wedstrijden en een beperking van de onderbrekingen.

Ook de KBVB besteedt daar nu aandacht aan op haar website, via een aparte pagina en een interessant filmpje waar de aanpassingen in de praktijk worden getoond. U kan er alles over lezen en bekijken via deze link naar Belgianfootball: klik hier.

EN WAT ALS...?
ONZE MOGELIJKE REGLEMENTSWIJZIGINGEN
Zaterdag 23 juli 2016

Het standpunt en de reglementswijzigingen van de FIFA (een vlotter verloop van de wedstrijden en een beperking van de onderbrekingen) is toe te juichen, dat vinden wij van "Voetbalexpress" eveneens. Maar in dit artikel, dat we al een tijd geleden schreven en waarin we met enige fantasie in de (verre) toekomst kijken, gaan we iets verder.

Menig voetballiefhebber, scheidsrechter, toeschouwer en clubleider zal ooit ook wel eens gezegd hebben dat het voetbal er toch wat aantrekkelijker zou kunnen uitzien, mits een aantal nieuwe of aangepaste maatregelen. Wat zouden we kunnen invoeren ? Dit is onze lijst.

Reageer niet meteen met nadelen en ga beter niet op uw "achterste poten" staan. De voordelen kan u zelf wel bedenken. We beginnen met de ultieme droom van velen...

1. De buitenspelregel wordt volledig afgeschaft, van hoog tot laag en in elke competitie.

2. Bij een vrije trap mogen er maximum vier (verdedigende) spelers in de muur staan.

3. In die muur mogen er géén (aanvallende) spelers van de tegenpartij staan.

4. Rondom die muur, links, rechts, voor en achter moet iedereen op minimaal twee meter staan.

5. Er worden géén vervangingen meer toegestaan vanaf minuut 85. Ook niet vanwege een kwetsuur.

6. Er worden wel vervangingen toegestaan in een eventueel te spelen eerste verlenging, maar er worden géén vervangingen meer toegestaan in de tweede verlenging. Ook niet vanwege een kwetsuur.

7. Om aan te geven dat er geen vervangingen meer zijn toegestaan toont de scheidsrechter op een duidelijke manier aan iedereen een witte kaart met een kruis (een "X").

8. Het afschermen van de bal aan de cornervlag, vaak gebruikt in de laatste minuten van een wedstrijd om tijd te winnen, wordt beschouwd als spelbederf, en wordt meteen bestraft met een vrije trap tegen.

9. Om een wedstrijd, die ook na verlengingen nog op een gelijke stand eindigt, te beslissen, worden er géén strafschoppen meer genomen, maar worden er vijf beslissende "shoot-outs" per ploeg gespeeld. Parameters bij die "shoot-outs":
a. alle spelers gaan in de ene helft van de middencirkel staan, de "verste" helft vanaf het doel.
b. vijf spelers per ploeg doen een "shoot-out", om beurten (zoals nu).
c. hierbij wordt de bal telkens op de rand van de middencirkel gelegd, en na het fluitsignaal heeft de speler 10 seconden om te scoren. De doelman mag gaan staan of lopen waar hij wil. De speler mag een door de doelman of deklat of paal afgeweerde bal terug proberen te scoren, tot de 10 seconden worden afgefloten.

10. Er komt een nieuwe lijn op 23 meter van elk doel. Bij een strafschop moeten de spelers achter die lijn blijven. Het "halve maantje" aan de grote rechthoek is dan ook niet meer nodig.

11. Het gras wordt verplicht gemaaid in de breedte. Géén fantasietjes met cirkels, rare tekeningen en vierkantjes. Dat werkt alleen maar verwarrend, zeker als de buitenspelregel nog van toepassing is.

Nog eens: dit is allemaal fantasie en u hebt weer iets te lezen in deze rustige en voetbalarme periode, maar we zijn wel benieuwd of er binnen een aantal jaren één of méér van onze suggesties worden ingebouwd, of op zijn minst besproken zullen worden.

DE REGLEMENTSWIJZIGINGEN VAN 1 JUNI 2016
Dinsdag 14 juni 2016

We werden attent gemaakt op een interessant artikel in verband met alle reglementswijzigingen die vanaf 1 juni 2016 van kracht zijn. Met dank aan Rudy Boels van LAVA (Liga Amateurvoetbal Antwerpen-de vroegere Vacla) en Jiri Bergs van de KSOVA (Koninklijke Scheidsrechtersovereenkomst van Antwerpen).

Lees zeker de duidelijke uitleg, een "must" voor alle voetballers, bestuurders en scheidsrechters op alle niveaus. De link wordt vermeld op de website van de KSOVA. Klik hier.

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS OOK MOBIEL

Onze website is ook mobiel te bekijken via bijvoorbeeld GSM, Smartphone, Blackberry, iPhone, Tablet enzovoort...

Zo is het mogelijk om na de wedstrijden op de tribune, in de kantine of onderweg in te loggen op onze website en de reeds gekende resultaten en gegevens te zien. We hebben ons wel beperkt tot de uitslagen en klassementen (ploegnaam en puntentotaal) van alle nationale en provinciale reeksen van zowel het heren- als het damesvoetbal.

We hebben ook een aparte pagina gemaakt met de gedetailleerde uitleg én een aantal voorbeeldschermpjes. Die kan u vinden via de button "Extra - Website" en dan "VBE Mobile". Of klik rechtstreeks hier.

Ons "mobiel" internetadres is : m.voetbalexpress.be
Veel plezier ermee!

Alle reacties zijn welkom via ons e-mailadres, en laat eens weten of het lukt. Mocht u moeilijkheden ondervinden in het gebruik, zet dat best ook op mail en laat het ons weten via VBE-mobile.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

DE VFV-PROJECTEN EN ACTIES - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen.

Info-Avond Jeugdvb. 29/08 * Info-Avond Jeugdvb. 22/08 Actie "Geef de Assist"
Word Scheidsrechter * Scoren met Meisjesvoetbal De Grassroots
High 5 Ouder EHBO-Veilig Sporten Nationale Loterij-Subsidies
Provinciale Jeugdopleiding Word Trainer  
     
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

We zullen ons echter wel houden aan een maximaal aantal sponsors, zodat ieder van hen voldoende aan bod komt. Mensen die ons initiatief en deze website willen steunen door een logo-vermelding van hun firma of bedrijf, contacteer ons voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

Onze webmaster maakte eerder al een gebruiksvriendelijk programmaatje om wedstrijden, uitslagen en klassementen te maken, zowel voor medewerkers van de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters en volgorde van de voetbalbond.

Niet enkel te gebruiken dus tijdens de tornooien, maar ook door webmasters die nu soms nog alle tabellen "ergens" copiëren of eindeloos cijfer per cijfer intikken. Onze software kan voor hen een gemakkelijke oplossing zijn.

Dit programma maakt zelfs periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten.

!! VOOR DE GEÏNTERESSEERDEN: WE HEBBEN BESLIST DAT WE DEZE SOFTWARE GRATIS TER BESCHIKKING STELLEN. Ook de onbeperkte licentie is dus gratis.

U kan alvast een gratis proefversie downloaden om alles eens te bekijken. Voor de volledige uitleg en procedure, klik en kijk op www.vbtornooien.net