Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Figoosport - Filip Goossens
Gespecialiseerd in voetbalwear & equipment
Dorpsstraat 102, 2960 Sint Lenaarts
Tel: +32 (0)479.22.90.42
info@figoosport.net
www.figoosport.be/nl
VOOR ALLE PROVINCIALE KALENDERS
ZIE DE REEKSPAGINAS - HEREN EN VROUWEN

WEDSTRIJDEN BEKER VAN ANTWERPEN
ZIE PROVINCIAAL BVA 2017 - HEREN EN VROUWEN
Laatste update: gisteren om 17:08u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Donderdag 17 augustus 2017

"Combiregeling, belegerde stadions, gescheiden toegangswegen... Voetbal anno 2017 heeft soms iets weg van oorlogsvoering."

Kersten Steurbaut, GVA

"ZWARTE BOEK 2017-2018" ONLINE
Woensdag 16 augustus 2017

Het digitale "Zwarte Boek" waarin alle gegevens van de provinciale clubs en hun bestuurders vermeld worden, is klaar. Mét dank aan de mensen van het Provinciaal Secretariaat.

In vergelijking met vorig seizoen was het even wachten omdat sommige clubs wat achterstand hadden in het doorsturen van hun gegevens, maar de digitale versie is nu beschikbaar in PDF-formaat.

Zie de link onder onze button "Provinciaal-Allerlei-Kalenderboekje 2017-2018".
Of klik rechtstreeks hier.

DE BEKER VAN ANTWERPEN - VIERDE EN LAATSTE SPEELDAG
Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017

Op donderdag 17 augustus om 19 uur wordt er nog één BVA-wedstrijd van de derde speeldag in groep 2 gespeeld: GR Katelijne-Sporting Tisselt.

Volgend weekend staat de vierde en beslissende speeldag van de "Beker van Antwerpen" op het programma. De wedstrijden worden afgewerkt op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

In de groepen 1 en 2 gaan de eerste vier geklasseerde ploegen naar de kwartfinales, en in de groepen 3 tot en met 6 zijn dat telkens de eerste twee.

Dit zijn de criteria van de rangschikking: behaalde punten, gewonnen wedstrijden, doelsaldo, gescoorde doelpunten, gescoorde doelpunten op verplaatsing, minste rechtstreekse rode kaarten, minste gele kaarten, loting.

Bovendien zijn deze 16 ploegen ook meteen gekwalificeerd voor deelname aan het Nationale Bekertornooi, de "Croky Cup", waarin de eerste ronde zal gespeeld worden op 28 en 29 juli 2018.

U ziet alle wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen via "Provinciaal-Beker van Antwerpen". Het klassement van de zes groepen kan u ook zien op één verzamelpagina, te vinden via "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Klassementen".

VROUWEN - BEKER VAN ANTWERPEN - EERSTE SPEELDAG
Zaterdag 19 augustus 2017

De "Beker van Antwerpen" bij de vrouwenploegen gaat van start op zaterdag 19 augustus. De tweede speeldag is voor woensdagavond 23 augustus.

Er zijn twee groepen van respectievelijk 12 en 14 ploegen. Ook nu krijgen ze elk hun eigen pagina op onze website. Daar ziet u het programma voor de eerste speeldag.

Zie de button "Provinciaal-Beker van Antwerpen-Hoofdpagina" met de algemene gegevens en de samenstelling van de "Vrouwen Groep 1 en Groep 2".

DE CROKY CUP 2017-2018
Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017

De vierde ronde van de "Croky Cup" wordt gespeeld op 19 en 20 augustus.

Bekijk het volledige schema met de wedstrijden van ronde vier via Nationaal-Beker van België-Ronde 1 tot en met 5.

BEKER VAN BELGIE - VROUWENVOETBAL
Zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017

In de "Beker van België" voor vrouwenploegen wordt op 19 en 20 augustus de tweede ronde afgewerkt. Op deze speeldag komen de 28 clubs uit 2e Nationale er bij.

Bekijk de wedstrijden op "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames". Of klik hier.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN
EEN NIEUWE BEGINNELINGENCURSUS - SCHEIDSRECHTER

Het Bureau Arbitrage Antwerpen lanceert een nieuwe rekruteringscampagne om zoveel mogelijk kandidaten te bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen.

Indien je minimaal 15 jaar oud bent en je van voetbal en actieve sport houdt is deze gratis opleiding misschien iets voor jou. Bij het leiden van wedstrijden is er een vergoeding van 22 euro plus verplaatsingskosten, en met je persoonlijke scheidsrechterskaart mag je alle wedstrijden in België, georganiseerd door de Voetbalbond, gratis bijwonen.

De lessen zijn gepland op de zaterdagen 16, 23 en 30 september 2017, telkens van 9 tot 13 uur, en je hebt de keuze uit twee plaatsen: aan het Provinciaal Bondsgebouw, Brieleke 18 in Wommelgem, en in het Sportacentrum Tongerlo, Geneinde 2 in Westerlo.

Meer info bekijken en inschrijven doe je via de KBVB. Klik HIER. Warm aanbevolen !

HET EK - VROUWEN 2017 IN NEDERLAND
Zondag 6 augustus 2017

Het twaalfde EK voor Nationale Vrouwenteams werd gespeeld in Nederland. Op zondag 6 augustus won gastland Nederland de finale van Denemarken met 4 - 2.

Op de aparte pagina "EK 2017 - Vrouwen" vindt u ondermeer de geschiedenis van het EK, de groepen, de wedstrijdschema's, de uitslagen en klassementen, de locaties enzovoort.

Bekijk alle wedstrijdschema's, uitslagen en klassementen op de aparte pagina "Nationaal - Vrouwen Nationaal - EK 2017 Vrouwen". Of klik rechtstreeks hier.

VOETBALEXPRESS - SEIZOEN ZEVEN - 2017-2018
Zaterdag 22 juli 2017

We staan alweer op de rand van het nieuwe seizoen, en wat "Voetbalexpress" betreft is dat het zevende. Volgens onze "meet-instantie" hebben we >>> klik en lees verder op de pagina "juli 2017"

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS OOK MOBIEL

Onze website is ook mobiel te bekijken via bijvoorbeeld GSM, Smartphone, iPhone, Tablet enzovoort...

Zo is het mogelijk om na de wedstrijden op de tribune, in de kantine of onderweg in te loggen op onze website en de reeds gekende resultaten en gegevens te zien. We hebben ons wel beperkt tot de uitslagen en klassementen (ploegnaam en puntentotaal) van alle nationale en provinciale reeksen van zowel het heren- als het damesvoetbal.

We hebben ook een aparte pagina gemaakt met de gedetailleerde uitleg én een aantal voorbeeldschermpjes. Die kan u vinden via de button "Extra - Website" en dan "VBE Mobile". Of klik rechtstreeks hier.

Ons "mobiel" internetadres is : m.voetbalexpress.be
Veel plezier ermee!

Alle reacties zijn welkom via ons e-mailadres, en laat eens weten of het lukt. Mocht u moeilijkheden ondervinden in het gebruik, zet dat best ook op mail en laat het ons weten via VBE-mobile.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Voetribal * Het G-Voetbal * Scheidsrechter worden - Nieuwe Cursus *
Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Subsidies Jeugdvoetbal
Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter
EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding Word Trainer
     
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.