Nieuws
Update: vandaag om 18:56u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

De Hoogstraatse Maand
Onafhankelijk maandblad
Redactie: Begijnhof 26, 2320 Hoogstraten
Tel: +32 (0)495.25.25.05
redactie@demaand.be
www.demaand.be
VOETBALEXPRESS MOBILE IS VERNIEUWD!
Bezoek www.voetbalexpress.be nu ook mobiel,
en volg alles op de voet via uw
Smartphone, iPhone, Tablet & iPad
Laatste update: vandaag om 18:56u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Zondag 22 oktober 2017

"Gewoon overleven in de 1e Klasse B is zo goed als onmogelijk geworden, want dat wordt een soort satellietcompetitie met buitenlandse investeerders. Niet voor niets proberen die clubs een steenrijke Thai, Chinees of Monegask te strikken."

Jan Boskamp

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN !
PROVINCIALE WEDSTRIJDEN ANTWERPEN
Zondag 22 oktober 2017

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse provinciale reeksen staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw GSM, Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale reeksen (heren en dames) wordt samengevat op de aparte pagina  Provinciale klassementen.

Alle suggesties om op maandagochtend een wedstrijd uit te kiezen voor de "Klapper van de Week" zijn welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur. Klik hier.

VROUWENVOETBAL PROVINCIE ANTWERPEN
ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zaterdag 21 oktober 2017

Alle uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale damesvoetbal staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw GSM, Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: www.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale reeksen (heren en dames) wordt samengevat op de aparte pagina Provinciale klassementen.

HET EERSTE PERIODEKAMPIOENSCHAP IN 1e, 2e, 3e & 4e PROVINCIALE
Zondag 22 oktober 2017

We kennen al 1 periodekampioen in de provinciale reeksen. Die ploeg is dus al zeker van de promotie-eindronde in mei 2018 (klik op de reeksbenaming voor het algemeen klassement) :

* Sint Dimpna in 3e provinciale C.

!! De criteria voor het periodeklassement zijn: 1. aantal punten, 2. gewonnen wedstrijden, 3. doelpuntensaldo. Zie ook onze aparte pagina Periodekampioenen.

Om alle klassementen op één pagina te bekijken, zie "Provinciaal-Allerlei-Provinciale Klassementen".

WEKELIJKSE VERGADERING PROVINCIAAL COMITE
Vrijdag 13 oktober 2017

De leden van het "Provinciaal Comité Antwerpen" vergaderden op donderdagavond 12 oktober in het "Voetbal Vlaanderen" - complex in Wommelgem.

Het verslag van deze "beslissende" vergadering in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs kan u bekijken in een pdf-formaat. Klik HIER.

Zie ook het overzicht van alle verslagen op onze pagina Provinciaal Comité.
(bron: Peter Croes, Regional Manager VFV - Lutgart Broes, secretariaat Provinciaal Comité)

** Al even vermelden dat het comité een uitspraak deed wat twee stilgelegde wedstrijden betreft.
- In 4e provinciale E werd beslist dat de wedstrijd Rauw-Alberta (speeldag 6) op 5 - 0 eindigt.
- En in de damesreeks 4e provinciale krijgt de stilgelegde wedstrijd Wintam-VC Herentals (speeldag 5) een 0 - 5 uitslag. Onze pagina's zijn aangepast, inclusief het klassement.

DRIE OP EEN RIJ
Donderdag 19 oktober 2017

Elke donderdagochtend rond 10 uur kiezen we de "Drie op een Rij". Dat zijn drie spelers uit het provinciale voetbal die op de vorige speeldag opvallend in de kijker liepen. Deze rubriek heeft een aparte pagina, ook te vinden onder de button "Extra - Allerlei".

De "Drie op een Rij" van deze week zijn Wim Kenens, Robbe Muyldermans en Robin Vollon. Lees alle details over de keuze van deze spelers. Klik op "Drie op een Rij".

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 16 oktober 2017

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van maandag 16 oktober, klik hier.

DE UEFA NATIONS LEAGUE
Vrijdag 13 oktober 2017

De naam van de nieuwe "Nations League" is de laatste tijd vaak gevallen omdat de indeling van de landen in de vier "Leagues" nu gekend is, op basis van de huidige Uefa-Ranking van 11 oktober. Het tornooi is ook een eerste aanloop naar het Kwalificatietornooi voor het EK 2020.

En hoewel het allemaal nog lang duurt eer de "Nations League" begint, meer bepaald in september 2018, vliegen er hier en daar toch al wat vragen in het rond.

"Nations League"? Wat is dat en waarom wordt het georganiseerd? Wordt daarvoor geloot? Welke landen mogen daaraan meedoen? Doet ook België daaraan mee? Welk systeem wordt er gebruikt? Gaan de winnaars naar het EK 2020? En waar wordt die "Nations League" gespeeld?

Vragen genoeg dus, en we hebben de voorbije dagen geprobeerd om daar zoveel mogelijk antwoorden op te vinden, en om ze samen te vatten op één nieuwe Voetbalexpress-webpagina. Het lijkt een simpele bedoening, maar dat is het absoluut niet. Want na de "Nations League", inclusief promoties, degradaties, Final Four, halve finales en finales, volgen nog de Kwalificaties, Play-Offs enzovoort.

We hebben alles vrij lang bestudeerd en zien er nu toch wat duidelijkheid en lijn in, al is nog niet alles definitief. Maar als u al een beetje op de hoogte wilt zijn en er wat vrije tijd aan wil besteden, dan kan u onze pagina al eens nalezen. Die kan u vinden via "Nationaal-Rode Duivels-Nations League".
Of klik HIER.

BEKER VAN BELGIE - VROUWENVOETBAL
Zaterdag 14 oktober 2017

In de "Beker van België" voor vrouwenploegen werd ronde vier afgewerkt op zaterdag 7 oktober.
De loting voor de "8e finales" vond plaats op vrijdag 13 oktober.

In de vijfde ronde komen de ploegen uit de Super League er bij. Omdat er daar slechts zes ploegen zijn, wat het totaal aantal ploegen brengt op 8 winnaars van de vierde ronde, plus 6 ploegen uit de Superleague, dus 14 in totaal, werden er ook maar zeven wedstrijden geloot. Club Brugge werd uitgeloot als niet-deelnemer aan deze vijfde ronde.

Bekijk het wedstrijdschema en de uitslagen op "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames". Of klik hier.

VOETBALEXPRESS MOBILE - VERSIE 2.0
Woensdag 11 oktober 2017

Sinds 27 september staat de nieuwste versie van onze mobiele website online. Die werd door onze webmaster Axel helemaal herwerkt, waardoor er veel meer informatie te raadplegen is via uw smartphone.

We hebben de inhoud fors uitgebreid: de nieuwspagina, alle reekspagina's, uitslagen, klassementen, extra, allerlei enzovoort. Kortom: de volledige Voetbalexpress-website op uw smartphone!

Bezoek onze mobile site versie 2.0 en probeer het eens uit! Log in met uw smartphone via www.voetbalexpress.be.

DE "RODE DUIVELS" - SELECTIE EN WEDSTRIJDEN
Dinsdag 10 oktober 2017

De negende en tiende WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 werden gespeeld op zaterdag 7 oktober in en tegen Bosië-Herzegovina, uitslag 3 - 4, en op dinsdag 10 oktober tegen Cyprus, uitslag 4 - 0. Door deze zege is België nu reekshoofd bij de WK-loting van 1 december 2017.

Via de button "Nationaal - Rode Duivels" kan u klikken naar de webpagina's waar we diverse info over onze Nationale Ploeg vermelden.

Op de hoofdpagina kan u ondermeer de samenstelling van DE SELECTIE van 29 september 2017 bekijken, net als de links naar onze pagina met de voorronde voor het WK 2018.

Voor de pagina "Voorronde WK 2018" en de eindstand, klik hier.

NIEUW !!!
VOETBALEXPRESS MOBILE - VERSIE 2.0
Woensdag 27 september 2017

Vanaf nu staat de nieuwste versie van onze mobiele website online. De eerste versie, die u sinds begin 2013 kon bekijken, bevatte enkel uitslagen en klassementen. Maar onze webmaster Axel heeft de site helemaal herwerkt, waardoor er veel meer informatie te raadplegen is.

U kan nu met uw smartphone de gehele website bekijken, met ondermeer de nieuwspagina en alle reekspagina's, uitslagen, klassementen, extra, allerlei enzovoort. De vertrouwde layout van de oude mobiele site werd grotendeels overgenomen.

Log in met uw smartphone via www.voetbalexpress.be op elke actuele pagina, waar u rechtsboven ook een icoontje ziet met de quick-links naar de onderdelen op de gekozen pagina. Als u het scherm van uw smartphone dwars houdt kan u op bepaalde pagina's meer detailgegevens zien. Dit is zo bij o.a. klassementen (het aantal winst- en verliespartijen, gelijke spelen en goals voor en tegen), en in de wedstrijdschema's (datum, beginuur, ...).

Bezoek onze mobile site versie 2.0 en probeer het eens uit! De site werd getest en goedgekeurd voor de meest courante smartphones en browsers. Indien u toch ergens problemen zou ondervinden, gelieve dit te laten weten via onze contactpagina. Indien u ons via deze weg wil laten weten wat u vindt van de vernieuwde site, horen we dit uiteraard ook graag. Veel plezier ermee !

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) vanaf 48 uur voor de aftrap, en uiterlijk tot drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook op de KBVB-website, en in hun BBF-app, die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Bovendien worden de clubs ook door de bond individueel geïnformeerd. De tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress vermeldt we op deze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBAL VLAANDEREN - PROJECTEN EN ACTIES

Hieronder ziet u een (chronologisch) schema met de links en de benaming van de nieuwe (*) en lopende projecten en acties van de federatie "Voetbal Vlaanderen".

Het G-Voetbal * Scoren in de Jeugd-
Futsal mini-competitie *
VV - Jeugdcompetitie
Reglement, vragen, enz. *
Scheidsrechter worden Voetribal Subsidies Jeugdvoetbal
Voetbal Vlaanderen Dribbelvoetbal
Aankoop Doeltjes
Word Scheidsrechter
EHBO-Veilig Sporten Provinciale Jeugdopleiding Word Trainer
     
VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

Wilt u ons ook steunen door een logo-vermelding van uw firma of bedrijf, contacteer ons dan voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.