Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Word ook Sponsor-Donateur van Voetbalexpress.
Onbeperkte vermelding van uw product of firma
voor een éénmalig bedrag (125 €).
Info via info@voetbalexpress.be
BEZOEK OOK ONZE MOBIELE SITE
m.voetbalexpress.be
Alle competitiekalenders,
uitslagen en klassementen
via Smartphone, GSM, Tablet & iPad
Laatste update: vandaag om 11:28u
Nieuws
DE STOOT VAN DE DAG!
Maandag 16 januari 2017

"Met die buitenlandse spelers is het moeilijk werken: de meesten spelen geen golf, ze gaan niet naar de paardenraces en ze drinken niet eens alcohol."

Harry Redknapp

DE KLAPPER VAN DE WEEK !
Maandag 16 januari 2017

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" bestempeld mag worden.

Voor de "Klapper van de Week" van maandag 16 januari, klik hier.

ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN !
PROVINCIALE WEDSTRIJDEN ANTWERPEN
Zondag 15 januari 2017

Alle uitslagen, klassementen, periodeklassementen én statistieken van alle Antwerpse provinciale reeksen staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw GSM, Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: m.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale reeksen (heren en dames) wordt samengevat op de aparte pagina Provinciale klassementen.

VROUWENVOETBAL PROVINCIE ANTWERPEN
ALLE UITSLAGEN EN KLASSEMENTEN
Zaterdag 14 januari 2017

ALLE uitslagen, klassementen en statistieken van het provinciale damesvoetbal staan online.

U kan de uitslagen ook volgen met uw GSM, Smartphone, iPhone, Tablet, enz... via ons VBE-mobiel internetadres: m.voetbalexpress.be.

Het algemeen klassement van alle provinciale reeksen (heren en dames) wordt samengevat op de aparte pagina Provinciale klassementen.

DE CROKY CUP - HALVE FINALES
Dinsdag 17 en woensdag 18 januari 2017

Op dinsdag 17 en woensdag 18 januari worden de heenwedstrijden van de halve finales van de "Croky-Cup" gespeeld. De terugwedstrijden zijn voor dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari.

Bekijk het schema op onze pagina "Nationaal-Beker van België-Hoofdpagina Croky Cup". Of klik rechtstreeks hier.

ZELF WEDSTRIJDEN VAN RESERVEN EN JEUGD AFLASTEN ??
Vrijdag 13 januari 2017

Op 1 januari 2017 gingen de nieuwe richtlijnen in wat de afgelastingen bij de reserven en jeugd betreft. Die regeling werd netjes bezorgd aan de Gerechtigd Correspondenten (G.C.'s) van de provinciale clubs, en zij doen hun werk op dat gebied dan ook zoals het hoort.

Maar we kregen de vraag om het op onze website nog eens even te hebben over deze regeling omdat bij een aantal supporters en voetballiefhebbers de nieuwe richtlijnen blijkbaar niet helemaal duidelijk zijn. Dat leidt jammer genoeg, en vooral via de sociale media, tot kritiek en onnodige verwijten aan het adres van het Provinciaal Comité.

Dit is de regeling in het kort:
- het P.C. zal, wat de reserven en jeugd betreft, enkel bij uitzonderlijk extreme omstandigheden overgaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden van reserven en jeugd.
- een club die vindt dat er op haar terrein een reserven- of jeugdwedstrijd absoluut niet kan doorgaan vanwege de slechte staat van het veld, kan de wedstrijd(en) uiterlijk drie uur voor de aftrap zelf aflasten via het internet e-kickoff-systeem.
- die afgelasting verschijnt ook in de BBF-app (van de Voetbalbond), die dus ook door de tegenstander geraadpleegd kan worden. Die tegenstander kan uiteraard ook telefonisch verwittigd worden.
Zie ook ons artikel van 23 december, verder op deze pagina.

KBVB - DE OPLEIDING TOT SCHEIDSRECHTER
Donderdag 12 januari 2017

Het Bureau Arbitrage Antwerpen meldt dat er nog altijd kan ingeschreven worden voor de opleiding tot voetbalscheidsrechter. Die cursus start op zaterdag 4 februari.

Het dalend aantal scheidsrechters blijft immers verontrustend, en we hopen dat deze trend op zijn minst kan gestopt worden, want ook wij willen onze hobby blijven uitoefenen.

Mocht u al beslist hebben, of hebt u daar al over nagedacht, dan is hier de link naar de KBVB-webpagina waar u ondermeer het online inschrijvingsformulier kan vinden. Dan is de eerste stap alvast gezet. Warm aanbevolen! Klik HIER.

NIEUWE WEBSITE "VOETBAL VLAANDEREN"
Woensdag 11 januari 2017

Vanaf 1 januari gaan de Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF), de Koninklijke Belgische Liefhebbers Voetbalbond (KBLVB) en de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV) verder in één federatie, onder de naam "Voetbal Vlaanderen".

Voortaan is "Voetbal Vlaanderen" dus de Vlaamse vleugel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB. Op 11 januari ging de nieuwe website in première. Klik op Voetbal Vlaanderen.

Er werd ook een nieuwe facebookpagina aangemaakt. Die vindt u hier.

NIEUWE DATUMS NATIONALE REEKSEN AMATEURS
Dinsdag 10 januari 2017

De KBVB heeft alle afgelaste wedstrijden van vorig weekend (7 en 8 januari) in de reeksen 2e en 3e Amateurs een nieuwe datum gegeven. Zie de aparte reekspagina's.

VOETBALEXPRESS IN 2016 - DE CIJFERS !
Zondag 1 januari 2017

Onze website startte in primeur op 25 december 2011. De officiële première was 1 januari 2012. In dat eerste jaar noteerden we een totaal van 66.289 bezoekers, een daggemiddelde van 181. Sindsdien gingen alle cijfers in stijgende lijn, en vooral na onze "upgrade versie 3.0" van oktober 2015 schoten ze als een raket de hoogte in. Vandaag kregen we de cijfers van het afgelopen jaar binnen.

In 2016 noteerden we in totaal 594.544 bezoeken, een daggemiddelde van 1.624. Dat is een stijging met 232 procent vergeleken met de 255.642 van 2015, méér dan het dubbele dus.

De drukste dag in onze geschiedenis was zondag 20 november 2016, met 6.182 bezoeken van 4.137 unieke bezoekers. Dat was ook het drukste weekend tot nu toe (8.793 bezoeken op zaterdag plus zondag).

Mei 2016 werd onze voorlopige recordmaand, met 65.877 bezoeken (van 30.320 unieke bezoekers) en een daggemiddelde van 2.125.

Onze mobiele site m.voetbalexpress.be, gestart op 10 september 2012, noteerde het afgelopen jaar 8.466 bezoekers, die het algemeen totaal sinds september 2013 op 59.660 brachten.
Bedankt allemaal! Zie ook onze pagina bezoekers.

BEKER VAN BELGIE - VROUWENVOETBAL - KWARTFINALES
Zaterdag 28 januari 2017

De kwartfinales van de "Beker van België - Vrouwen" worden op zaterdagnamiddag 28 januari gespeeld.

Bekijk het schema van de vier wedstrijden op de pagina "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames". Of klik rechtstreeks HIER.

HET PROJECT "REFEREE AMBASSADOR"

Vanwege het afnemend aantal scheidsrechters zijn de Voetbalbond, de VFV en het "Bureau Arbitrage Antwerpen" een tijd geleden gestart met het project "Referee Ambassador".

Daarbij wordt er gemikt op mensen die als "ambassadeurs" binnen de voetbalclubs ondermeer op zoek gaan naar jonge scheidsrechters, die door hen niet alleen worden opgeleid maar ook intensief begeleid en gecoacht worden bij de wedstrijden van de U6 tot U13. Op deze manier kunnen de jonge refs op termijn worden klaargestoomd om officiële wedstrijden te gaan leiden.

Het Bureau Arbitrage zette met dit "Referee Ambassador" - recruteringsproject een succesvolle stap in de goede richting, want de actie leverde al een aantal hoopgevende resultaten op.

Op verzoek van Wilfried Rombouts, die zich via het Bureau Arbitrage volop inzet bij dit project, sluiten wij van "Voetbalexpress" ons graag aan bij het verder bekendmaken van deze actie.

Clubs die interesse hebben in de opleiding van hun scheidsrechters, en die hierover méér inlichtingen en praktische informatie willen, kunnen mailen naar wilfried.rombouts@gmail.com. Hij zal u met plezier alle verdere details bezorgen (zie ook de website van het Bureau Arbitrage Antwerpen).

AANPASSINGEN - AFGELASTINGEN - FORFAITS VANAF 1 JANUARI 2017
RESERVEN EN JEUGDVOETBAL
Vrijdag 23 december 2016

Vanaf 1 januari 2017 worden er een aantal zaken aangepast bij het reserven- en jeugdvoetbal, en vooral de Vlaamse clubs uit de VFV en hun Gerechtigde Correspondenten (G.C.'s) zullen daarmee te maken hebben.

Vanaf dan zullen er, bij de reserven en de jeugd, in principe enkel nog "algemene" afgelastingen worden doorgevoerd bij onverwachte situaties en/of extreme weersomstandigheden.

En eventueel kunnen er, wat de reserven- en jeugdploegen betreft en dus NIET bij de eerste ploegen (!), vanaf dan één of meerdere wedstrijden afgelast worden door de thuisclub, en dat via E-Kickoff, het "internet-systeem" waarlangs ook nu reeds de contacten met de Voetbalbond verlopen. Ook een forfait kan dan op die manier worden doorgegeven.

De nieuwe regeling en de administratieve internet-procedure werd al bezorgd aan de G.C.'s, maar we geven u hier ter info de links naar de instructiefilmpjes (of "tutorials") zoals ze door de Provinciale Voetbalbond op Youtube gezet werden.

* Voor de uitleg over Afgelastingen via e-kickoff, klik HIER.
* Voor de uitleg over Forfaits via e-kickoff, klik HIER.
* Er werd ook een pdf-file gemaakt met een schematisch overzicht. Klik HIER.

HET EK - VROUWEN 2017 IN NEDERLAND
MET "THE BELGIAN RED FLAMES"

Het twaalfde EK voor Nationale Vrouwenteams wordt gespeeld in Nederland, van zondag 16 juli tot en met zondag 6 augustus 2017. Nadat ze tweede werden in hun groep, met 17 punten op 24 (na Engeland met 22 punten) plaatsten ook onze "Red Flames" zich voor dit tornooi.

Daarom gaan we volgende zomer dit EK ook bij "Voetbalexpress" volgen. We hebben alvast een nieuwe aparte pagina "EK 2017 - Vrouwen" gemaakt, waar u al heel wat voorlopige gegevens vindt, zoals de geschiedenis van het EK, de groepen, de wedstrijdschema's, de uitslagen en klassementen, de locaties enzovoort.

De loting voor het EK vond plaats op dinsdag 8 november. Bekijk alle wedstrijdschema's op de aparte pagina "Nationaal - Vrouwen Nationaal - EK 2017 Vrouwen". Of klik rechtstreeks hier.

DE "BOLLETJES" EN DE KALENDER PER PLOEG

Bij het algemeen klassement op de reekspagina's wordt het resultaat van de laatste vijf wedstrijden vermeld "per kleur": groen is winst, oranje een gelijkspel en rood is verlies.

Misschien wist u het niet, maar het aanklikken van die rij bolletjes geeft u meteen de volledige wedstrijdkalender en de uitslagen van die ploeg. Probeer het maar eens.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE
Zondag 23 oktober 2016

Op 1 januari 2012 gingen we van start met "Voetbalexpress", waarbij ons hoofddoel was om de uitslagen en klassementen uit het provinciale voetbal in de provincie Antwerpen op een snelle en duidelijke manier te vermelden. Dat was en is nog steeds onze prioriteit, al hebben we toen als extra informatie ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen.

De laatste tijd krijgen we regelmatig de vraag waarom de nationale amateurreeksen altijd later volgen. Die vraag kunnen we begrijpen, vooral omdat die informatie, sinds het wegvallen van de VRT-Teletekst, niet altijd snel te vinden is via andere media en websites.

Voor de uitslagen uit die nationale (amateur)reeksen raadplegen we meestal de KBVB-website en -app, en een aantal clubsites, zodat we ze ook meestal binnen het uur na het einde van de wedstrijden kunnen vermelden.

Maar ons standpunt blijft nog altijd hetzelfde: bij Voetbalexpress komt het provinciale Antwerpse heren- en damesvoetbal altijd eerst. Het is maar dat u het weet.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze Voetbalexpress-webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters van de voetbalbond.

Onze gratis software maakt ook periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten, en te gebruiken in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10).

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.

E-KICKOFF PROBLEMEN OF VRAGEN ? - EEN NUTTIGE LINK

Een aantal seizoenen geleden ging het online "e-kickoff" systeem van start. Aansluitingen, transfers, vriendenwedstrijden, digitale wedstrijdbladen en nog veel meer administratieve zaken gebeuren sindsdien digitaal en online.

Dat er wel eens problemen of vragen zijn is logisch in dit digitale tijdperk, en vandaar dat er ook een "Helpdesk" is die de secretarissen/G.C.'s van de clubs verder kan helpen. Dat is een website die het antwoord kan geven bij een aantal vragen of opmerkingen.

Alle clubsecretarissen noteren best deze link: E-Kickoff-Helpdesk.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN - WORD SCHEIDSRECHTER !

In ons jaarlijks verslag van de Algemene Provinciale Vergadering citeerden we ondermeer Jan Govaerts, voorzitter van "Het Bureau Arbitrage Antwerpen", die ook nu weer moest vaststellen dat het aantal scheidsrechters opnieuw dalende is.

Vandaar dat er een nieuwe rekruteringscampagne voor het komende seizoen 2016-2017 wordt opgezet, en men zet daarvoor ook de sociale media in. Mede daarom heeft het B.A.A. een Facebook-pagina aangemaakt die zich momenteel vooral op die rekruteringscampagne richt.

Daarin wil men zoveel mogelijk kandidaat-scheidsrechters bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen in Wommelgem of Tongerlo, op zaterdag 17 september (plus 24 september en 1 oktober).

Alles staat in een aparte pdf-fiche. Daarin kan u alle praktische informatie bekijken qua programma, formaliteiten, examen en inschrijving. Klik HIER. Warm aanbevolen !

DE VFV-PROJECTEN - VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN

De Vlaamse vleugel van de voetbalbond is de "VFV", de Voetbalfederatie Vlaanderen. De VFV-medewerkers zijn constant en intensief bezig met het organiseren en uitwerken van allerhande acties en activiteiten. Ze houden ons daarvan ook netjes op de hoogte.

Voetbalexpress volgde in de voorbije periode alles vrij kort op, maar vanwege het aantal en verscheidenheid van de projecten konden we er op onze nieuwspagina niet altijd de nodige aandacht aan besteden, vandaar dat we besloten hebben om het anders aan te pakken.

Vanaf nu vermelden we op onze nieuwspagina een (chronologisch) schema met de benaming van de nieuwe en lopende acties en activiteiten. Een klik op de benamingen geeft dan meteen de juiste webpagina van de VFV of de KBVB weer.

Als extra hulp vermelden we bovenaan links op onze nieuwspagina (in het vakje "Op deze pagina") een quick-link met de naam "VFV-Acties". Via één klik kan u naar het schema met daarin de links naar de Facebook-account, de VFV-website of de KBVB-website. Bij de lancering van een nieuwe actie of project zetten we telkens een * achter "VFV-Acties".

NAAR DE PREMIER LEAGUE EN ANDERE EUROPESE COMPETITIES

Op deze pagina maken we onze bezoekers/voetballiefhebbers regelmatig attent op interessante wedstrijden in de Europese competities, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Primera Division, de Serie A, de Champions League of de Europa League.

Maak het allemaal "live" mee met familie of vrienden, en dat voor weinig geld. Voor het aktuele voetbalaanbod, te boeken via uw regionaal reisbureau, Klik hier.

VOETBALEXPRESS OOK MOBIEL

Onze website is ook mobiel te bekijken via bijvoorbeeld GSM, Smartphone, iPhone, Tablet enzovoort...

Zo is het mogelijk om na de wedstrijden op de tribune, in de kantine of onderweg in te loggen op onze website en de reeds gekende resultaten en gegevens te zien. We hebben ons wel beperkt tot de uitslagen en klassementen (ploegnaam en puntentotaal) van alle nationale en provinciale reeksen van zowel het heren- als het damesvoetbal.

We hebben ook een aparte pagina gemaakt met de gedetailleerde uitleg én een aantal voorbeeldschermpjes. Die kan u vinden via de button "Extra - Website" en dan "VBE Mobile". Of klik rechtstreeks hier.

Ons "mobiel" internetadres is : m.voetbalexpress.be
Veel plezier ermee!

Alle reacties zijn welkom via ons e-mailadres, en laat eens weten of het lukt. Mocht u moeilijkheden ondervinden in het gebruik, zet dat best ook op mail en laat het ons weten via VBE-mobile.

VOETBALEXPRESS.BE - ONZE VISIE

Het is niet onze bedoeling om een intense concurrentiestrijd aan te gaan met soortgelijke websites. We appreciëren trouwens het vele werk dat meestal belangeloos door diverse collega webmasters en -redacteurs wordt verricht, al wordt dit werk door sommigen vaak sterk ondergewaardeerd en niet altijd naar waarde geschat.

We beperken ons ook tot de uitslagen in de provincie Antwerpen, en dan zowel van alle heren- als damesploegen. We hebben voor de volledigheid echter ook ruimte gemaakt voor de nationale afdelingen, ook bij de damesploegen. Ons principe is eenvoudig: elke reeks krijgt zijn eigen webpagina, zowel bij de nationale als bij de provinciale reeksen.

!! Bij Voetbalexpress besteden we altijd eerst aandacht aan het Provinciale Voetbal, inclusief de uitslagen en klassementen. Het Nationale voetbal is in onze optiek altijd "ondergeschikt".

VOETBALEXPRESS.BE - OOK UW STEUN ?

Wij, de makers van deze website, steken heel wat tijd en energie in deze website om alles te laten "draaien" en daarom kunnen we alle steun gebruiken. Maar we willen zeker geen website worden waar de reclame overheerst.

Wat we wel voorzien is een vermelding van sponsors die met een banner én hun beknopte gegevens een plaatsje krijgen. Zo kan u ons initiatief steunen en kunnen wij onze website onderhouden en verder uitbouwen.

We zullen ons echter wel houden aan een maximaal aantal sponsors, zodat ieder van hen voldoende aan bod komt. Mensen die ons initiatief en deze website willen steunen door een logo-vermelding van hun firma of bedrijf, contacteer ons voor verdere inlichtingen via website-promo of bekijk de pagina sponsors. Of kijk op de pagina contact.

ONZE GRATIS TORNOOI- EN COMPETITIESOFTWARE - "VB TORNOOIEN"

VB Tornooien, gemaakt door onze webmaster Axel, is een gebruiksvriendelijk en gratis programma om wedstrijden, uitslagen en klassementen te beheren, zowel voor medewerkers van de (jeugd)tornooien als voor de gewone competitie, én volgens de officiële parameters en volgorde van de voetbalbond.

Niet enkel te gebruiken dus tijdens de tornooien, maar ook door webmasters die nu soms nog alle tabellen "ergens" copiëren of eindeloos cijfer per cijfer intikken. Onze gratis software kan voor hen een gemakkelijke oplossing zijn. Dit programma maakt zelfs periodekampioenschappen, én heeft als groot voordeel dat alles binnen de paar seconden in een html-file wordt omgezet. Ideaal dus om rechtstreeks en snel op de eigen site te zetten.

In het verleden, sinds 2007, kon VB Tornooien aangekocht worden, en kon dit slechts gebruikt worden via een speciale "sleutel" per computer. Sinds september 2016 bieden we het programma gratis aan, aangezien de technologie en layout intussen een beetje verouderd is. We weten echter dat het nog steeds door vele voetbalclubs naar tevredenheid gebruikt wordt, ook in recente Windows versies (o.a. Windows 7, 8 en 10). Dus functioneel zou alles nog perfect moeten werken!

We hebben de volledige uitleg, de werkwijze voor de gratis download en gebruik, inclusief screenshots, op de aparte pagina "VB Tornooien" gezet.

Die pagina kan u vinden via de button "Extra - Allerlei - VB Tornooien".
Of klik rechtstreeks HIER.