Klapper van de Week
Update: 20/11/2017 om 11:38u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Chambres d'Erpigny - Relaxen in de Ardennen
Rust en stilte in een subliem natuurkader
Tel: +32 (0)3 315.91.85
Mail ons voor info en reservering via:
www.chambres-d-erpigny.be
VOETBALEXPRESS MOBILE IS VERNIEUWD!
Bezoek www.voetbalexpress.be nu ook mobiel,
en volg alles op de voet via uw
Smartphone, iPhone, Tablet & iPad
Laatste update: 20/11/2017 om 11:38u
Extra  /  Allerlei  /  Klapper van de Week

Relaxen in de Ardennen
Erpigny 19 B/C, Erezée
www.chambres-d-erpigny.be


DE KLAPPER VAN DE WEEK - SEIZOEN 2017-2018

Elke maandag kiezen we een gespeelde wedstrijd uit de provinciale afdelingen als "Klapper van de Week". Dat is een partij waarvan de uitslag, het verloop of een onverwachte gebeurtenis als "opmerkelijk" mag bestempeld worden. Daarbij schetsen we in het kort waarom we deze partij uitkozen.

Alle suggesties om een wedstrijd uit te kiezen zijn daarbij welkom, zowel van spelers, trainers, begeleiders als supporters. Maar deze suggestie, waarbij er ook nog wat extra info en motivatie bij mag, moeten we doorkrijgen voor maandagvoormiddag om 10 uur.

Mail ons daarvoor op klapper van de week.

!! Eén van onze criteria is dat we zogenaamde "monsterscores" tegen staartploegen nooit als "Klapper van de Week" of "Bijna Klapper" zullen kiezen, uit respect voor die ploegen.

Voor de "Klappers" van het seizoen 2016-2017, klik hier.


Kies een datum:

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 20 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
KVC Oostmalle - K Achterbroek VV, uitslag 4 - 4.

In maar liefst zeven van de elf reeksen waren er toppers geprogrammeerd tussen de leider en de tweede of derde in de klassering, en daarvan staan er dan ook drie in deze rubriek. Er stonden ook een aantal derby's op de kalender, en verder was er nogal wat spektakel op diverse velden, zodat we weer heel wat moesten selecteren.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Herenthout - White Star (2e provinciale B), uitslag 3 - 5. In een formidabele match kwamen de bezoekers op een 0 - 2 voorsprong die ze na de rust naar 1 - 3 tilden, maar een even sterk KFCH hees zich op de rand van het laatste kwartier op gelijke hoogte. Dat verhoogde de spektakelwaarde nog verder, maar White Star greep alsnog de overwinning, en zo keert de ploeg terug in het linkse rijtje.

* Loenhout SK - FC Turk Sport (3e provinciale A), uitslag 1 - 0. De thuisploeg begon deze topper met een achterstand van 4 punten op de bezoekende leiders, die alles uit de kast moesten halen om LSK van de openingstreffer te houden. Na de rust sloegen ze wel terug maar Loenhout scoorde de 1 - 0. In een zinderend wedstrijdeinde miste Turk Sport nog een strafschop en een mogelijk puntje.

* SAV Sint Dimpna - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 6 - 1. Heel wat kijkers wilden deze clash tussen de koploper en de derde met eigen ogen bekijken. SAV opende de score en een goed gestart Excelsior kwam gelijk, maar slikte even voor de rust de 2 - 1. In de tweede helft zette de periodekampioen de turbo op, en na hun derde goal telden ze Bouwel uit met 3 goals op 3 minuten.

* Ezaart Sport - FC Punt-Larum (4e provinciale E), uitslag 5 - 4. Deze derby kende een scoreverloop om in te lijsten. Ezaart scoorde twee keer, en na een tegengoal maakten ze meteen de 3 - 1, waarna Punt-Larum nog een penalty benutte: 3 - 2. Na de koffie kwamen ze al snel op gelijke hoogte, en dat deden ze opnieuw na twee strafschoppen voor elke ploeg. Minuten voor tijd scoorde Ezaart echter de 5 - 4.


KVC Oostmalle - K Achterbroek VV

Oostmalle legde een sterke seizoensstart op de mat met een tweede plaats als voorlopige beloning, terwijl KAVV trots aan kop gaat met een bonus van negen punten.

De groenwitte aanhang mocht al meteen juichen na de openingsgoal van Senja Deschrijver, maar bezoeker Lander Van Gestel had daar vrij snel een antwoord op: 1 - 1.

Op het halfuur zette Philippe Biernaux de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar nog voor de rust bracht Jeroen Van Landeghem zijn ploeg met twee goals op 2 - 3.

Ook in de tweede helft bleef het vertoonde spel op een erg hoog niveau, en nadat Cédric Van Der Waal Oostmalle op gelijke hoogte bracht, verhoogde bezoeker Jan Van Looveren de spanning opnieuw met de 3 - 4.

Oostmalle dreigde zo een onverwacht puntenverlies te lijden, maar Senja Deschrijver liet minuten later het spreekwoordelijke dak er af gaan met de 4 - 4. Een vijfde doelpunt bleef uit en zo werd het een puntendeling.

Alleen al qua scoreverloop was dit een propagandawedstrijd die de kantine (en de KVC-kassier) ongetwijfeld nog lang deed nagenieten, en soms is het jammer dat er geen extra punt gegeven wordt voor het vertoonde spektakel. Er vielen zeven gele kaarten, waarvan vier voor de thuisploeg, maar ook scheidsrechter Pieter Engelen zal zeker genoten hebben van deze "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 13 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
K Kalmthout SK - Excelsior Kaart, uitslag 3 - 3.

We moesten zelden zo lang zoeken en selecteren om een definitieve keuze te maken tussen de vele toppers en derby's die we van tevoren hadden aangestipt, al brachten die niet allemaal het verwachte spektakel. Na onze eerste ruime selectie hebben we nog net niet moeten loten, maar uiteindelijk geraakten we er toch uit, mét dank voor de doorgemailde suggesties.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KVK Mariaburg - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 2 - 2. Ook in superderby's telt de klassering vaak niet echt mee. De geplaagde thuisploeg liet in de vorige twee weken in totaal 17 goals tegen en 0 voor noteren en ook nu kwamen ze eerst achter, maar ze draaiden de zaak om en kwamen zelfs op voorsprong, waarna kandidaat-kampioen KFCB pas op de valreep een puntje pakte.

* FC De Kempen TL - KFC Beekhoek A (2e provinciale B), uitslag 1 - 2. De komst van de rode lantaarn leek een hapje te worden voor de ongenaakbaar geachte leiders. Maar na een snelle tegengoal konden ze pas na de rust de gelijkmaker scoren. Daarna verhinderde de Beekhoekdoelman de definitieve doodsteek, en even voorbij het uur legde zijn ploeg de verrassende uitzege vast.

* KFCV Wintam - RB Elzestraat (4e provinciale C), uitslag 5 - 1. Deze wedstrijd uit de top-5 was één van de twee geprogrammeerde toppers in deze reeks. Na een wat moeilijke start nam de thuisploeg de overhand met twee treffers. De gasten pompten zich op tijdens de rust, maar een derde tegengoal zette voor hen het licht op oranje, waarna Wintam in het laatste kwartier de forfaitscore haalde.

* KSC Mechelen - Leest United (4e provinciale C), uitslag 4 - 0. Hier nam de koploper het op tegen de tweede, die op slechts twee punten volgde. De Mechelse supportersclan mocht in het derde kwartier drie keer de vlaggen bovenhalen, terwijl de inzet van de bezoekers hen slechts twee keer geel opleverde. Hun motivatie steeg wel na de rust, maar op het uur werden ze definitief uitgeteld.


K Kalmthout SK - Excelsior Kaart

Eigenlijk was onze keuze voor de "Klapper" van deze week redelijk snel gemaakt, maar de concurrentie was vrij groot.

KSK haalde na een superstart de verdiende eerste periodetitel binnen maar zat daarna even in een dipje. Kaart herschikte de meubels na de degradatie van vorig seizoen maar ook hun start mocht er zijn, mét een huidige derde plaats op slechts één puntje van Kalmthout als voorlopige beloning.

Na een kwartier kwamen de "Koartjes" ook op 0 - 1 door een goal van Jordi Denisse, die na de rust en na de gelijkmaker van thuiskapitein Stef Everaert zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette: 1 - 2.

Toen bezoeker Kevin Ooms twee minuten daarna ook de 1 - 3 versierde leek het Kalmthoutse liedje definitief uitgezongen, maar toen al menig supporter even voor affluiten de warme kantine opzocht zorgden opnieuw Stef Everaert en Robin Kraewinkels met de 3 - 3 voor een onverwachte maar niet onverdiende puntendeling.

Ondanks de niet echt ideale weersomstandigheden kregen de vele kijkers een al bij al boeiende wedstrijd te zien, met twee gele kaarten aan elke kant en een toch wel meeslepend einde, een "Klapper" méér dan waardig. Door dit gelijkspel zien beide ploegen de achterstand op leider Turk Sport echter wel iets groter worden.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 6 november 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale A:
KVV Dosko - FC Merksem, uitslag 3 - 4.

Het werd een merkwaardig weekend wat beslissende en vooral late doelpunten betreft, want in een vijftiental wedstrijden vielen de laatste treffers in de ultieme twee minuten of in de blessuretijd. En vooral in 2e B liep het spektakelgehalte vrij hoog op.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFCE Zoersel - KFC Wuustwezel (2e provinciale B), uitslag 2 - 3. De bezoekers, stevig in de top drie, werden in de eerste helft op een dubbele achterstand gezet en ze gingen daarom wat aangeslagen de rust in. Maar na een Zoerselse uitsluiting toonden ze karakter en inzet, en nadat ze op het uur tegen scoorden leverden een strafschop én een goal in de laatste seconden hen de volledige winst op.

* Verbroedering Arendonk - K Retie SK (2e provinciale B), uitslag 4 - 2. Deze klassieke burenstrijd leverde naast één rode en zes gele kaarten ook nu weer heel wat extra spektakel op. De bezoekers sloten de eerste helft af met 0 - 2 maar de thuisploeg zette meteen na de rust de situatie recht en na een Retiese owngoal stelde een strafschop in de laatste minuut de zege veilig.

* Zwaluwen Olmen - FC De Kempen A (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. In deze druk bijgewoonde clash vlogen de nog ongeslagen gasten er meteen in, maar ze konden pas na een 2 - 0 achterstand scoren. Nadat de Zwaluwen op 3 - 1 kwamen konden de bezoekers nog voor de rust de stand terug in evenwicht brengen. Ook na een alweer hoogstaande tweede helft bleef het bij een puntendeling.

* Leest United - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 2 - 0. Beide teams deelden de derde plaats en dat lokte ook heel wat kijkers die een intense en inzetvolle derby zagen. De bezoekers kregen in de vorige elf duels slechts twaalf tegengoals te slikken, maar in de laatste minuten van de eerste helft zagen ze Lippelo met twee treffers uitlopen, en deze 2 - 0 zou ook de eindstand worden.


KVV Dosko - FC Merksem

Merksem maakte de verplaatsing naar de enclave met drie punten achterstand op de thuisploeg. Op het kwartier verloren ze echter Ali Tahirovic met een rode kaart, maar tegen de rust was dat ook het geval voor thuisspeler Bram Lenaerts. Tien tegen tien dus.

Toen Jan Aerts even later een strafschop verzilverde leek Dosko te gaan rusten met de kleinste voorsprong, maar Daniël Iakovlevski scoorde seconden later de gelijkmaker: 1 - 1.

Na tien minuten in de tweede helft kwam FCM zelfs op voorsprong via Yannick Depret, maar Bart Severijns en Thijs Bastijns brachten Dosko net na het uur opnieuw voor.

Ook het laatste kwartier bracht flink wat spektakel, en nadat Yannick Depret de bezoekers een derde keer op gelijke hoogte bracht leek die 3 - 3 ook de eindstand te worden. Maar in de voorlaatste minuut zorgde Jawad Yachou voor de nog onverwachte Merksemse 3 - 4 zege.

Zo komt FC Merksem op gelijke hoogte na deze meeslepende wedstrijd, die vooral qua inzet en scoreverloop de titel "Klapper van de Week" volledig verdient.

Zie ook de pagina 3e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 30 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
Olympic Essen - Putte SK, uitslag 4 - 3.

In de hoogste reeksen was er al bij al niet echt uitzonderlijk veel vuurwerk wat wedstrijden en uitslagen betreft. Ook de periodetitels lagen in de meeste gevallen binnen de lijn der verwachtingen. Dat betekent echter niet dat we ons rijtje snel hadden samengesteld, integendeel.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* K Kalmthout SK - FC Turk Sport (3e provinciale A), uitslag 0 - 4. De thuisploeg kende een fameuze seizoensstart met 7 zeges op rij maar zag het wenkend periodekampioenschap de vorige weken wegglippen. Tegen een sterk en gemotiveerd spelend Turk Sport kwamen ze ook 0 - 1 achter, en die stand liep daarna op tot 0 - 4. Maar door het verlies van Kaart pakten ze de periodetitel alsnog.

* Schelle Sport - SV Aartselaar (3e provinciale B), uitslag 0 - 1. Deze altijd gepassioneerde derby kreeg een extra dimensie door de top-vijf klassering van beide elftallen. Schelle had pech bij de afwerking, liep op het uur tegen de enige goal van de bezoekers aan maar vond daarna zelden een opening. Voor de rest was er veel inzet, maar enkel Aartselaar mocht de punten bijtellen.

* SV Nielse - Oxford Hemiksem (3e provinciale B), uitslag 7 - 3. Ook in deze burenstrijd was er veel inzet, al was er qua scoreverloop niet echt extreem veel spanning omdat de gastheren bijna heel de wedstrijd drie goals voorsprong hadden. Maar met één rode en twee gele kaarten aan elke kant en ondermeer drie strafschoppen hebben de supporters zich geen seconde verveeld.

* KFC Pulle - KFCH Pulderbos (4e provinciale B), uitslag 2 - 1. De bezoekers hadden de periode voor het grijpen, maar in deze puur klassieke derby staken de buren uit Pulle daar een stokje voor. Zij konden al in de eerste helft twee keer scoren, terwijl Pulderbos pas net voor het laatste kwartier kon terugslaan. Maar daarna bleef het 2 - 1, en door dit verlies werd Oelegem periodekampioen.


Olympic Essen - Putte SK

De Essenaars kunnen terugblikken op een goede start van het seizoen en op een mooie eerste periode, en op basis daarvan verdienen ze momenteel hun plaats in de top vijf. Met de komst van Putte stond er ook hier weer een derby op het programma.

Binnen de acht minuten maakten de Puttenaars iedereen klaarwakker met goals van Quinten Decant en Noah Van Puyenbroeck, en toen Kenneth Michielsen nog voor het half uur ook een strafschop verzilverde en zo de stand op 0 - 3 bracht zag het er helemaal tragisch uit voor Olympic.

Maar nog voor de kampwisseling scoorde Dieter Kustermans de aansluitingstreffer die gevolgd werd door een owngoal van bezoeker David Beeckman: 2 - 3.

Tijdens de rust tankten de thuisspelers flink vertrouwen en motivatie, en hun hoop laaide verder op toen kapitein Dieter Kustermans al meteen een penalty benutte en de bordjes zo gelijk hing.

Dat verhoogde de spanning nog verder en na een rode kaart voor bezoeker Michielsen en nog eens geel aan elke kant kon Wout Van Den Bergh in het laatste kwartier de winnende 4 - 3 scoren, en dat hadden weinigen nog verwacht na de 0 - 3 achterstand.

Dat er na affluiten stevig en nog lang gefeest werd in de Essense kleedkamer en in de kantine spreekt vanzelf, en deze derby krijgt van ons dan ook de logische titel "Klapper van de Week".

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 23 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 1e provinciale :
KSV Schriek - FC Berlaar Heikant, uitslag 4 - 5.

Na een voetbalweekend waarin er in elke wedstrijd gescoord werd, met 363 goals in totaal waaronder opvallend veel own-goals, was het vrij gemakkelijk om onze lijst samen te stellen, mede dankzij een aantal ingestuurde tips en suggesties mét motivatie, waarvoor dank.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSV Oud Turnhout - Minderhout VV (2e provinciale B), uitslag 2 - 6. De gasten droegen een aantal weken de rode lantaarn mee, maar hun trein begint nu toch wel te rollen en ze openden dan ook de score. KSVOT kwam wel terug maar ging de rust in met een 1 - 3 achterstand. Een tweede own-goal zette MVV verder op weg naar een 1 - 5 voorsprong die uiteindelijk een 2 - 6 zege zou worden.

* VV Laakdal - SAV Sint Dimpna (3e provinciale C), uitslag 1 - 3. De nog altijd ongeslagen bezoekers hadden het in het wedstrijdbegin niet echt gemakkelijk tegen Laakdal, maar toch sloten ze de eerste helft af met de kleinste voorsprong. Na de rust benadrukten ze opnieuw hun sterkte en efficiëntie met twee extra treffers, en zo pakten ze de eerste periodetitel in stijl. Onze gelukwensen!

* KVC Booischot - Blauberg Sport (4e provinciale D), uitslag 3 - 0. In de topper tussen de derde in de stand en de bezoekende leider zagen de vele kijkers een stevige partij. Er viel zelfs een rode kaart voor de gasten, die even na de rust ook op achterstand kwamen. In het laatste kwartier deed Booischot er nog twee goals bij, met de verdiende zege én een tweede plaats als beloning.

* KFC Flandria - FC Netezonen (4e provinciale E), uitslag 6 - 1. Er werd door velen uitgekeken naar deze clash tussen achtervolger Flandria en de leiders, die de eerste periode konden pakken. Flandria opende de score en nadat de Netezonen gelijk kwamen slikten ze twee nieuwe treffers. In het laatste deel werden ze verder uitgeteld door drie thuisgoals die beide teams aan de leiding brengen.


KSV Schriek - FC Berlaar Heikant

Deze wedstrijd uit het rechtse rijtje was een schoolvoorbeeld voor alles wat een "Klapper van de Week" moet hebben: een derby, een wisselend scoreverloop, spanning, een aantal mooie goals, kaarten van beide kleuren en een late beslissing. Graag méér van dat.

Heikant opende al vroeg de score via Bonifacio Neto, maar meteen daarna konden Sam Vlaeymans en Seppe Berrevoets de thuisploeg op een 2 - 1 voorsprong zetten.

Nog voor de rust kwamen de gasten opnieuw op voorsprong door twee goals van ex-international Stein Huysegems. In de tweede helft zette Sam Vlaeymans deze 2 - 3 recht met de gelijkmaker, maar op het uur bracht Brian Bouwmeester Heikant een derde keer op voorsprong: 3 - 4.

Maar ook nu kwam Schriek terug gelijk, deze keer via de ingevallen Oussama Chennouf. Toen zowat iedereen dacht dat het daarbij zou blijven, viel er eerst een tweede keer geel voor thuisspeler Mathias Moeyersons, terwijl Stein Huysegems met zijn derde van de namiddag de wedstrijd besliste.

Het werd dus een echte "Klapper" met veel emoties en een 4 - 5 zege voor Heikant, dat nog altijd een licht negatief doelsaldo heeft maar nu toch even wat kan herademen en zich alvast kan opwarmen voor de thuiswedstrijd tegen Racing Mechelen.

Zie ook de pagina 1e Provinciale.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 16 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale B:
Excelsior Puurs - Oxford Hemiksem, uitslag 5 - 4.

Nadat we vorig weekend een wat kleiner aantal kandidaat-klappers hadden is het deze keer weer "volle bak" op onze lijst. Er waren ondermeer heel wat toppers en derby's, maar we hebben uiteindelijk toch na lang selecteren en intensief denk- en schrapwerk onze keuze kunnen bepalen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KVK Mariaburg - KV Bonheiden (2e provinciale A), uitslag 6 - 4. Deze wedstrijd uit het onderste deel van het rechtse rijtje groeide uit tot een knaller met tien goals. De thuisploeg had nog niet gewonnen en moest eerst een 0 - 2 ruststand rechtzetten. Dat deden even later opnieuw na de 2 - 3, en in de sensationele laatste twintig minuten braken ze helemaal door met drie goals.

* KFC Meerle - KFC Meer (3e provinciale A), uitslag 3 - 0. Voor deze "superderby" leek het voor Meerle erg moeilijk te zullen worden, zeker met negen punten achterstand in het klassement en een ver van lege ziekenboeg. Maar een goed voorbereid groenwit liep tegen de rust tot 2 - 0 uit, en mede dankzij een gestopte strafschop en een derde treffer stuurden ze de buren puntenloos naar huis.

* KFC Putte A - KSK Wavria A (3e provinciale B), uitslag 4 - 3. Deze klassieke derbykraker werd een spektakelstuk van jewelste, waarbij niemand zich ook maar één moment heeft verveeld. Putte kwam eerst op voorsprong, dan achter en op slag van rust opnieuw met 3 - 2 voor. Na de pauze kwam Wavria opnieuw gelijk, maar met een vierde goal sloot de thuisploeg dit subliem kijkstuk winnend af.

* VVH Lippelo - KSC Mechelen (4e provinciale C), uitslag 4 - 0. Dit was een regelrechte topper tussen de twee co-leiders. Wel hadden de Mechelaars tot nu toe méér gescoord dan VVH, dat wel minder tegengoals slikte. Lippelo nam de wedstrijd snel in handen en scoorde ook de openingstreffer. Na de rust kwamen er daar nog twee, en op de valreep nog één bij, met de leidersplaats als beloning.


Excelsior Puurs - Oxford Hemiksem

Onze "Klapper" lag samen met KFC Putte-KSK Wavria in de balans als laureaat, maar vooral vanwege het scoreverloop en de einduitslag won deze derby het met een neuslengte voorsprong.

Beide teams trokken het vizier meteen open en tilden zo het vooral aanvallend spektakel naar een hoog niveau. Even voor het halfuur maakte Abdellatif Belhaj er 1 - 0 van, maar met twee snelle tegengoals van bezoeker Tim Leemans nam Oxford de leiding met 1 - 2 over.

Toen velen al op weg waren naar de kantine hing Kenzo Clemente Alonso de bordjes opnieuw gelijk, en in de tweede helft deden thuisspelers Abdellatif Belhaj en Sven Moens er daar nog twee bij: 4 - 2.

Die schijnbaar geruststellende voorsprong verdween in het vijfde kwartier echter met een door Jowandoen Aiobi benutte strafschop en met de 4 - 4 via Tim Leemans, die daarmee zijn hattrick vervolledigde.

Maar ook in de laatste minuten bleef het spektakel op niveau. Jonas De Proft zette de 5 - 4 eindcijfers op het scorebord, en nadat ref Abdi Achagui bezoeker Niels Denie met zijn tweede geel iets vroeger naar de kleedkamer stuurde mocht Excelsior de drie punten bijtellen en werd er nog lang nagekaart na een sensatievolle wedstrijd die onze titel "Klapper van de Week" zonder meer verdiende.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 9 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale B:
KFC Heidebloem Pulderbos - FC Brothers United Antwerp, uitslag 3 - 4.

Na heel wat kandidaat-klappers in de voorbije weken konden we na de afgelopen speeldag niet zo gek veel échte uitschieters op onze lijst zetten. Maar toch is het alweer een aardig ogend rijtje geworden, waarin we voor een groot gedeelte in vierde provinciale zitten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Walem - KVV Duffel (2e provinciale A), uitslag 2 - 4. De nog altijd ongeslagen leiders werden na hun openingsgoal in de tweede helft op een 2 - 1 achterstand gezet door promovendus Walem. Daarna schroefde de KVV'ers hun voetballende kwaliteit verder op en ze gingen even na het uur "erop en erover", waarna ze op de valreep de driepunter grepen met een vierde goal.

* Kessel United - Schelle Sport (3e provinciale B), uitslag 2 - 3. De thuisploeg heeft het momenteel moeilijk om de stijgende lijn beet te pakken, maar tegen het gepromoveerde Schelle kwamen ze vrij snel op een veelbelovende 2 - 0 voorsprong die zelfs iets hoger had kunnen worden. Maar nadat de gasten even voor de pauze terugkwamen tot 2 - 1, scoorden ze na de rust nog twee keer.

* SK Sint-Amands - VVH Lippelo (4e provinciale C), uitslag 0 - 1. Deze klassieke derby tussen de twee buurgemeenten aan de Schelde was zoals steeds vrij intens, en slechts weinigen hebben zich daarbij verveeld. Het duel werd pas twintig minuten voor tijd beslist met één enkele goal van de co-leiders, en zo blijft het spannend in deze reeks, waar de eerste zeven zelfs binnen de drie punten staan.

* Blauwvoet Oevel - Blauberg Sport (4e provinciale D), uitslag 1 - 2. Deze "clash der Zuiderkempen" was extra geladen door de tweede plaats van de thuisploeg en de koppositie van de bezoekers. Er daagden dan ook heel wat kijkers op voor deze spannende topper. Oevel scoorde voor de rust de 1 - 0 en die bleef staan tot minuut 87, toen de leiders met twee goals de zege konden wegritsen.


KFC Heidebloem Pulderbos - FC Brothers United Antwerp

Het is een stokoud voetbalcliché dat de leider vaak van de laatste verliest. De Brothers stonden dan wel gedeeld voorlaatste, maar ze zullen hun zaterdagavond-trip naar het geografische middelpunt van de provincie toch wel met een paar vlinders in de buik tegemoet hebben gezien.

Maar die spanning werd al in de eerste minuut waarschijnlijk toch wel een beetje minder na de 0 - 1 van Yassine Zamrouni, al sloeg Pulderbos binnen de vijf minuten twee keer terug via Ben Smits en Jonas Meukens.

De bezoekers hesen zich echter binnen de paar minuten opnieuw op gelijke hoogte na een penaltygoal van Baris Oztürk, die er meteen daarna nog ééntje bij deed: 3 - 3.

Net voor het uur slikte thuiskapitein Pieter Genyn zijn tweede gele kaart, en een minuut later maakte Baris Oztürk aan de andere kant met een vrije trap zijn hattrick vol. Deze voorsprong overleefde ook het laatste half uur, zodat Brothers United voor dé verrassing van de speeldag zorgde.

En zo is de KFCH na de zevende speeldag haar ongeslagen status kwijt, maar de ploeg blijft wel aan kop, na deze toch wel een beetje onverwachte "Klapper van de Week" in de regen, waarin de jonge ref Maxim Yperman zes keer geel en één keer rood trok.

Zie ook de pagina 4e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 2 oktober 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Wezel Sport - FC Zwaneven, uitslag 3 - 2.

Er stond een vijftiental derby's geprogrammeerd die de verwachtingen niet allemaal konden inlossen, al waren er daar wel interessante resultaten bij. Er werd ook weer veel gescoord, en we kregen ons lijstje qua spektakel alweer moeiteloos samengesteld.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* FC Oppuurs - KFC Sint Job (1e provinciale), uitslag 4 - 5. Dit duel uit het rechtse rijtje leverde een toch wel opvallende eindscore op. De gasten kwamen vrijwel meteen op voorsprong maar al snel bracht de FCO de score in evenwicht. Na de rust kon Sint Job uitlopen tot 1 - 4 en 2 - 5, en zo was de zaak beslist, hoewel de thuisploeg op de valreep nog even terugkwam met twee treffers.

* KFC Meerle - KFC Lentezon (3e provinciale A), uitslag 3 - 2. De gastheren wonnen nog geen enkele van de vijf voorgaande duels en ook nu sloten ze de eerste helft af met een achterstand. Ze kwamen na de rust terug gelijk maar op het uur vielen ze met tien man, en bovendien maakte Lentezon er 1 - 2 van. Maar in de laatste vijf minuten kwam Meerle op karakter terug met twee treffers én de zege.

* Excelsior Bouwel - KFC Halle (3e provinciale C), uitslag 5 - 2. Ook hier waren de gasten nog puntenloos. Na de openingsgoal van de thuisploeg kwamen ze even voor de rust terug gelijk en in de tweede helft schoten ze zich zelfs op een 1 - 2 voorsprong. Maar vanaf het uur gooide Excelsior alle remmen los, en ze telden de rode lantaarn met vier goals op rij volledig en kansloos uit.

* KFC Volharding Wintam - KSC Mechelen (4e provinciale C), uitslag 3 - 2. De thuisploeg telde na zes wedstrijden vijf punten achterstand op de leiders, die hun koppositie benadrukten met twee goals op twintig minuten. Maar in het derde kwartier deden de gastheren hun clubnaam alle eer aan: op dik zes minuten tijd tilden de jongens de score naar 3 - 2, en dat werd ook het eindresultaat.


FC Wezel Sport - FC Zwaneven

De clash tussen de tweede en derde in de rangschikking stond hoog op onze lijst met potentiële toppers, en die status werd door beide teams volledig waargemaakt.

Thuisploeg Wezel haalde tot nu toe vijftien op vijftien. Zwaneven volgde op drie punten en begon goed aan de wedstrijd toen Mathias Deproost de score opende. Maar de ervaren Bjorn Beyens hing de bordjes nog voor de rust terug gelijk.

Minuten na de pauze maakte Beyens er zelfs 2 - 1 van en daarna dreigde Zwaneven eventjes verder uitgeteld te worden. Maar als de nood het hoogst is kan de ploeg altijd rekenen op topschutter Nick Eyckens: hij maakte er 2 - 2 van, al konden de gasten slechts vijf minuten lang dromen van een puntje, want invaller Nick Van Peer scoorde de Wezelse 3 - 2 voorsprong.

Die stand bleef lang op het scorebord staan, maar scheidsrechter Laurens Slegers kende vijf minuten voor tijd een strafschop toe aan Zwaneven, en die kans liet opnieuw Mathias Deproost niet liggen. Hij zette de 3 - 3 eindstand in de boeken, en zo konden beide teams elk een punt bijtellen.

De kijkers hebben zich alvast niet verveeld bij deze druk bijgewoonde topper, die hun zaterdagavond flink heeft gekruid en de voorlopige situatie in het linkse rijtje nog wat spannender maakt.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 25 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale B:
Borsbeek Sport - VC Mortsel OG, uitslag 2 - 2.

Het werd een merkwaardige speeldag met onverwachte en soms ronduit nauwelijks te geloven uitslagen. De doelpunten vielen als herfstbladeren, maar daar komen we deze week nog op terug. En opnieuw moesten we lang zoeken en selecteren in onze vrij uitgebreide lijst met kandidaten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KSK Weelde - Zwaluwen Olmen (2e provinciale B), uitslag 3 - 3. De bezoekers bevestigden hun co-leiderschap met een sterke start en ze sloten de eerste helft af met een 1 - 3 voorsprong. Ook na de rust waren ze lang de betere ploeg, maar een karaktervol Weelde kromde de rug en scoorde eerst de aansluitingstreffer, en op een paar minuten van het einde de niet onverdiende gelijkmaker.

* KFC Meer - KFC Schoten (3e provinciale A), uitslag 3 - 4. De gasten scoorden nog niet in de vier eerste duels maar ze konden even voor de rust met hun eerste goal een vroege achterstand ophalen. Na de pauze kwamen ze echter op een schijnbaar onoverkomelijke 3 - 1 te staan, maar in de laatste twintig minuten zorgden drie treffers voor de niet meer verwachte en verrassende Schotense zege.

* KFC St-Lenaarts B - Excelsior Essen (4e provinciale A), uitslag 5 - 6. De rode lantaarn en de gastheren kwamen allebei verrassend uit de hoek in een sensationele wedstrijd en dito scoreverloop. De eerste helft werd afgesloten met 8 goals en een 4 - 4 stand, waarbij de score constant op en neer ging. Met twee Essense goals en één van de thuisploeg kreeg de wedstrijd een memorabele eindstand.

* Rosselaar Hulsen - KVNA Wortel (4e provinciale E), uitslag 3 - 9. Na een zege op speeldag één slikte de thuisploeg drie nederlagen op rij. Ook Wortel, gestart met een nieuwe jonge trainer, moest zich wat herpakken na een 4 op 12 en dat deden ze in stijl. Na drie goals op rij gingen de teams de rust in met 1 - 5, en na twee extra thuisgoals tilde KVNA de eindcijfers naar een vooroorlogse 3 - 9.


Borsbeek Sport - VC Mortsel OG

Deze langverwachte derby beloofde een knaller van formaat te worden, en het vertoonde spektakel bleek achteraf ook aan al die verwachtingen te hebben voldaan.

Al in het eerste halfuur werd het duidelijk dat de zenuwen gespannen stonden. Er vielen meteen vier gele en twee rode kaarten, die allebei voor de thuisploeg waren. Maar zelfs met negen man kwam Borsbeek even voor de rust op een onwaarschijnlijke 1 - 0 voorsprong via Andy Heylen.

Ook in de tweede helft geraakte promovendus Mortsel aanvankelijk niet echt dicht bij een tegentreffer, maar met nog twintig minuten voor de boeg kwamen ze toch op een 1 - 2 voorsprong na goals van Joeri Schoelynck en Alexander Vernimmen.

Maar nog gaf Borsbeek zich niet gewonnen en het trok tot in de laatste seconden onvervaard richting Mortsel-doel, waarbij ook doelman Yannick Janssens in de zestien verscheen. En het onwaarschijnke gebeurde: verdediger Tim Gotzen zette de 2 - 2 op het bord en sleepte zo het spreekwoordelijk puntje uit de brand.

De aanwezige kijkers kregen dus een echte "Klapper" voorgeschoteld, met in totaal zeven gele en twee rode kaarten, en er wordt zonder twijfel nu al uitgekeken naar de terugwedstrijd van 21 januari, waarbij het er waarschijnlijk minstens even intens aan toe zal gaan.

Zie ook de pagina 3e Provinciale B.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 18 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde, uitslag 2 - 1.

De resultaten van de afgelopen speeldag zorgden voor een lange lijst met kandidaten voor deze rubriek, zeker wat het aantal derby's en toppers betreft, zodat we lang moesten evalueren en selecteren om er in totaal vijf uit te kiezen. Het zwaartepunt lag toch wel in de hoogste reeks, maar hier en daar waren er ook wedstrijden die een verrassend en spectaculair scoreverloop kenden.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Witgoor Dessel - KFC Lille (1e provinciale), uitslag 3 - 3. Beide teams deelden de tweede plaats en dit was dan ook dé Kempische topper van speeldag vier. De bezoekers deelden de lakens uit maar ze zagen een 0 - 2 voorsprong nog voor de rust wegsmelten. Lille bekroonde een opnieuw sterke tweede helft met een 2 - 3 voorsprong, maar op de valreep kwam Witgoor terug tot een gelijkspel.

* Racing Mechelen - K Lyra TSV (1e provinciale), uitslag 2 - 1. Ook naar deze "Classico" werd er met ongeduld uitgekeken. De Mechelaars volgden op vier punten van de nog ongeslagen leider die meteen het heft in handen nam, maar die in die eerste helft onverwacht op een 2 - 0 achterstand werd gezet. Na de rust kwam Lyra nog wel terug maar Racing sloot deze topper winnend af.

* FC Merksem - Zandvliet Sport (3e provinciale A), uitslag 3 - 3. Beide ploegen wonnen nog geen enkel duel maar ze zorgden wel voor een onwaarschijnlijk wedstrijdverloop. Zandvliet nam met drie goals al snel de maat van de thuisploeg en leek de zaak na de rust te gaan afmaken, maar ze vielen met tien man en daarna kon Merksem in de laatste vijf minuten en in de blessuretijd ook nog drie keer scoren.

* KFC Wechelderzande - Putte SK (4e provinciale A), uitslag 4 - 4. De gastheren kenden een betere en veelbelovende seizoensstart maar in een flink op- en neergaand duel hielden de Puttenaren de stand lang op 0 - 0. Na de pauze brak Wechel de ban met drie goals, en daarna kwamen ze zelfs 4 - 1 voor. In de knotsgekke laatste vijf minuten werkten de Puttenaren de achterstand echter volledig weg.


KFC Brasschaat - SK 's Gravenwezel-Schilde

Het stond van tevoren vast dat deze derby alles in huis had om een absolute klapper te worden, mede door de gedane transfers, ook tussen beide clubs, waarbij sommige kenners en supporters nu al stellen dat de bezoekers de titel met de vingers in de neus zullen binnenhalen.

De clash tussen de mede-koplopers lokte heel wat kijkers en zij kregen ook waar voor hun geld. Toen ex-KFC'er Jens Van Loon zijn nieuwe ploeg op een 0 - 1 voorsprong zette leek het bedje van SK al snel gespreid, maar Sil Boeykens sloeg al bij de volgende aanval meteen terug met de gelijkmaker.

De thuisaanhang juichte net voor de rust opnieuw: Stijn Laenen, vorig seizoen nog bij de bezoekers, maakte er 2 - 1 van, zodat die eerste helft al druk besproken kon worden in de overvolle kantine.

De gasten kwamen uit de kleedkamers met een enorme dosis motivatie en ze zetten Brasschaat bijna constant onder druk. Ook nu kregen de toeschouwers flink waar voor hun geld en de spanning steeg naar grote hoogte. Maar de KFC hield stand en behaalde zo een felbevochten 2 - 1 zege, al mochten de gasten zonder twijfel aanspraak maken op méér.

De Brasschaatenaren blijven door deze driepunter ongeslagen aan kop met 12 op 12, in het gezelschap van KVV Duffel. Na deze "Klapper" maakt Brasschaat volgende week de korte verplaatsing naar het goed gestarte RVC Hoboken, terwijl SK staartploeg KFC Katelijne op bezoek krijgt.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 11 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 3e provinciale C:
FC Zwaneven - KFC Vrij Arendonk, uitslag 5 - 3.

We telden van tevoren in totaal vijftien derby's, en het is dan ook logisch dat de wedstrijden in deze rubriek vandaag allemaal in die categorie vallen, al konden we in de provinciale reeksen echter niet zo heel veel spektakelmatchen of sensationeel verlopen wedstrijden op onze lijst met kandidaten zetten.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* Excelsior Kaart - KSOC Maria-ter-Heide (3e provinciale A), uitslag 4 - 0. Het was een tijd geleden dat beide clubs nog eens een competitieduel tegen elkaar speelden. Vooral de gasten vlogen er meteen in, maar nog voor de rust moesten ze de 1 - 0 slikken. In de tweede helft waren de ploegen elkaar waard, maar pas in de laatste 20 minuten scoorde Kaart nog drie beslissende goals.

* KFC Poppel - KFC Meerle (3e provinciale A), uitslag 2 - 2. De thuisploeg kon een vroege strafschop niet verzilveren maar scoorde even later toch. Meerle maakte die achterstand op slag van rust ongedaan maar slikte meteen na de pauze de 2 - 1. Op het uur hingen ze de bordjes opnieuw gelijk en daar bleef het bij, mede door hun gelegenheidskeeper die we alvast in onze "Drie" kunnen zetten.

* Olympic Essen - Excelsior Essen (4e provinciale A), uitslag 3 - 2. De duels tussen deze dorpsgenoten zijn legendarisch, en de derby kreeg deze keer wat extra cachet door de klassering. Rode lantaarn Excelsior scoorde eerst maar moest deze 0 - 1 nog voor de rust prijsgeven. Co-leider Olympic kon zich vanaf het uur doorzetten met twee goals en de gasten kwam niet meer verder dan de eerredder.

* KVK Westmalle - KVC Oostmalle (4e provinciale A), uitslag 1 - 3. Ook dit is een klassieke derby tussen twee dorpsgenoten, die respectievelijk op de 2e en 3e plaats stonden. Binnen het kwartier kwam KVC op 0 - 1 maar KVK sloeg meteen terug met de gelijkmaker. Hun adem werd echter afgesneden door de 1 - 2 en na een own-goal. In een intense tweede helft bleef de Oostmalse zege overeind.


FC Zwaneven - KFC Vrij Arendonk

Ook de "Klapper" van deze week is een immer felbetwiste derby, en ook nu leverde het wedstrijdverloop en de einduitslag van het duel een terechte vermelding op.

Beide ploegen wonnen tot nu toe slechts één van hun twee wedstrijden, en aan motivatie ontbrak het beide teams in deze burenstrijd ook deze keer niet, integendeel. Nog voor het kwartier opende thuisspeler Mathias Deproost de score en even later maakte Nick Eyckens er zelfs 2 - 0 van.

Maar twee minuten later stond bezoeker Lars Van Herck op de goede plaats bij de aansluitingstreffer, en nog voor de rust steeg de derbykoorts verder met de Arendonkse gelijkmaker van Ilyass El Manniti: 2 - 2.

Toen heel wat supporters al in de kantine zaten voor een warme koffie zette Niel Van Tongerloo echter de 3 - 2 op het scorebord, en in de eerste minuut na de rust maakte hij er zelfs 4 - 2 van.

Dat was het sein voor "de Vraai" om een tandje bij te steken, en dat deden ze ook. Dat offensief leverde op het uur de 4 - 3 op en daarmee waren ze opnieuw gelanceerd. Maar ze geraakten daarna niet meer voorbij de thuisverdediging en zagen seconden voor tijd Mathias Deproost met diens tweede treffer het definitieve oordeel vellen: 5 - 3.

Er waren flink wat kijkers die dus acht goals zagen vallen in deze derby, die onze titel "Klapper van de Week" daarmee absoluut waard was.

Zie ook de pagina 3e Provinciale C.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 4 september 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 4e provinciale A:
Gooreind KVV - Olympic Essen, uitslag 3 - 2.

Ook op de tweede volledige competitiedag werd er flink gescoord, sterker nog: in geen enkele van de 88 wedstrijden was er een 0 - 0 eindstand. Zelfs in tweede provinciale noteerden we 6 - 0, 6 - 1, 7 - 1 en 7 - 2 scores, eindcijfers die je in die reeksen toch niet echt verwacht.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Wuustwezel - Vlimmeren Sport (2e provinciale B), uitslag 7 - 2. Een alweer erg gemotiveerde thuisploeg liep snel uit tot 3 - 0, en nadat de gasten twee keer terug sloegen zette de KFC de ruststand op 4 - 2. In de laatste wedstrijdminuten tilde Wuustwezel de score naar een "vooroorlogse" eindstand, en daarmee is de ploeg al na twee wedstrijden een absolute promotiekandidaat.

* Verbroedering Arendonk - KSV Oud Turnhout (2e provinciale B), uitslag 2 - 2. De derby's tussen VBA en KSVOT zijn legendarisch, en ook nu zorgden beide ploegen voor een spannend duel. Nadat de Arendonkenaars in de eerste helft een 0 - 1 achterstand recht konden zetten gingen ze er na de rust over, maar in de laatste minuten hing Oud Turnhout de bordjes op de valreep terug gelijk.

* Excelsior Puurs - KVS Branst (3e provinciale B), uitslag 3 - 1. Na het verlies op de eerste speeldag kreeg Excelsior het ook nu meteen moeilijk in deze derby, want het kwam al meteen op achterstand en ook de tweede tegengoal viel ei zo na. Maar op slag van rust scoorden ze de 1 - 1 en in de tweede helft namen ze een voorsprong die in een ontstuimig wedstrijdslot verder werd uitgebouwd.

* VV Laakdal - KFC Halle (3e provinciale C), uitslag 7 - 3. In de eerste helft vielen er maar liefst vijf goals, waarbij de Hallenaars niet onverdiend de rust ingingen met een 2 - 3 voorsprong. Die score konden ze na de pauze echter niet lang vasthouden, want een ontketend en sterk spelend Laakdal rolde op superieure wijze alle tegenstand op met vijf treffers op rij.


Gooreind KVV - Olympic Essen

Beide teams verloren nog niet in deze prille competitie: Gooreind had zes op zes, en Olympic negen op negen, en daarmee stonden de Essenaars zelfs aan de top van het klassement.

We konden dus terecht van een topper spreken, en het beloofde dan ook een interessante zaterdagavond te worden. Die begon wel erg goed voor de thuisploeg, want binnen de zestig seconden zette Vincent Van Endert de 1 - 0 op het scorebord.

Nadat de temperatuur op het veld toch wel even steeg met een paar gele kaarten, hing speler-trainer Dave Vercauteren de bordjes op gelijke hoogte : 1 - 1, en dat leek ook de ruststand te worden, maar Wim Goffa zette Gooreind in de laatste seconde opnieuw op voorsprong.

Ook in de tweede helft kregen de kijkers af en toe waar voor hun geld. Met nog een dikke twintig minuten te spelen sloeg de ervaren Dave Vercauteren opnieuw toe, en deze 2 - 2 bleef lang overeind. Maar in de allerlaatste minuut zorgde invaller Sumaila Yakubu alsnog voor de derde thuisgoal, waardoor Gooreind de overwinning nog pakte: 3 - 2.

Het werd dus echt wel een topper én een mooie "Klapper van de Week" bij de clash tussen deze twee ploegen, die nu samen met Achterbroek de eerste plaats delen, al moeten we erbij vermelden dat Gooreind één duel minder heeft gespeeld.

Zie ook de pagina 4e Provinciale A.

DE KLAPPER VAN DE WEEK
Maandag 28 augustus 2017

Deze week kozen we een wedstrijd uit 2e provinciale A:
Sporting Tisselt - KFC Broechem, uitslag 3 - 6.

Op de eerste volledige provinciale speeldag vlogen de goals in het rond: met 336 stuks werd het wel geen weekrecord, maar er werd gescoord in 86 van de 88 wedstrijden. Daar waren al een paar schutters bij die hun naam zullen kunnen zien in onze "Drie op een Rij" van volgende donderdag. En wat opviel was ook de goede start van verschillende gepromoveerde ploegen.

Uit onze lijst met genomineerden selecteerden we eerst vier wedstrijden die het predicaat "Klapper van de Week" niet kregen, maar die zeker het vermelden waard zijn.

* KFC Antonia A - Rapid Leest (1e provinciale), uitslag 4 - 4. In een spannende wedstrijd haalde de thuisploeg zowel voor als na de rust een achterstand op. In het laatste half uur liep Antonia verder uit tot 4 - 2 en zo leek het duel beslist. Maar in een zinderend slot zorgde een Rapid-goal voor de 4 - 3, waarna ze dik in blessuretijd met een omstreden strafschop nog de gelijkmaker scoorden.

* KFC Ranst A - KFC Brasschaat (2e provinciale A), uitslag 3 - 4. De supporters kregen vooral qua scoreverloop absoluut waar voor hun geld. Ranst zette eerst de 0 - 1 en daarna de 1 - 2 recht, waarna ze op slag van rust een 3 - 2 voorsprong namen. Maar net na het uur counterde Brasschaat zich eerst naar de gelijkmaker, en even later naar de winnende goal.

* Zwaluwen Olmen - White Star Schorvoort (2e provinciale B), uitslag 3 - 2. Dit duel tussen het gepromoveerde Olmen en White Star, vorig seizoen in 1e provinciale, stond 90 minuten lang bol van kwaliteit en spanning. De Zwaluwen gingen de rust in met 2 - 0, maar met twee tegentreffers kwam White Star terug tot 2 - 2. In de ultieme minuut grepen de Olmenaars alsnog de drie punten.

* FC Zwaneven - Excelsior Bouwel (3e provinciale C), uitslag 4 - 5. Een sterk spelende thuisploeg kwam verdiend op 2 - 0 maar zag die voorsprong nog voor de rust wegsmelten. Ook in de tweede helft zette Zwaneven tot twee keer toe een nieuwe achterstand recht, zodat er een billijke 4 - 4 in de maak leek. Maar Bouwel scoorde net voor het einde de vijfde goal, meteen goed voor de overwinning.


Sporting Tisselt - KFC Broechem

Het gepromoveerde Broechem zette een competitiedebuut neer dat kan tellen.

Tisselt, al een aantal seizoenen een vaste waarde in 2e provinciale, scoorde binnen het kwartier via Thomas Rypens en Kenneth Boogaerts. Maar dan maakten Thomas Van Tendeloo, Jelle Van Laerhoven en Wannes Janssens drie tegentreffers die Broechem aan de rust een 2 - 3 voorsprong gaven.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamers en nam de partij in handen, maar met twee Broechemse goals liep de stand op tot 2 - 5, met nog een dik kwartier te gaan.

Dan deed Sam D'Hertefelt de hoop van de thuissupporters oplaaien met de 3 - 5 en daarna zette Sporting alles op alles. Maar Broechem hield stand en in de laatste minuut nam bezoeker Wannes Janssens alle twijfels weg met zijn derde van de namiddag: 3 - 6.

Tisselt startte goed maar moest toch de duimen leggen voor de enthousiaste bezoekers, die zich nu mogen voorbereiden op de clash met FC Walem, de andere nieuwkomer in 2e provinciale die de eerste competitiewedstrijd eveneens won.

Met negen goals en een toch wel opmerkelijke uitzege van nieuwkomer KFC Broechem, plus een mooi scoreverloop, hebben we dus al meteen een mooie "Klapper van de Week" vast.

Zie ook de pagina 2e Provinciale A.


>