Provinciaal Comité
Update: 02/06/2017 om 12:26u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Dé webshop in amusementspelen en onderdelen
Tafelvoetbal - Fitness - Biljart - Darts
Speeltafels - Boxers - Poker - Tafeltennis - enz.
 
Weekaanbiedingen aan scherpe prijzen !
Service & Levering in België en Nederland
www.qualitygames.be
info@qualitygames.be
VOETBALEXPRESS MOBILE
Bezoek www.voetbalexpress.be ook mobiel,
en volg alles op de voet via uw
Smartphone, iPhone, Tablet & iPad
Deze pagina is niet beschikbaar in mobiel formaat. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Laatste update: 02/06/2017 om 12:26u
Archief  /  Seizoen 2016-2017  /  Provinciaal  /  Allerlei  /  Provinciaal Comité
HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

Op deze pagina ziet u ook in het seizoen 2016-2017 een aantal berichten en mededelingen, zoals de redactie van "Voetbalexpress" die doorkrijgt van het "Provinciaal Comité Antwerpen".

Voor de archiefpagina "Provinciaal Comité seizoen 2015-2016" klik hier.

Verder hieronder ziet u ook een gedeelte dat gewijd is aan de overkoepelende "Voetbalfederatie Vlaanderen" VFV. Klik hier.

En helemaal onderaan op deze pagina vindt u eveneens een gedeelte over de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", afgekort "LAVA". Klik hier.

** Vanaf 1 januari 2017 werd de naam "Voetbal Federatie Vlaanderen" - VFV, veranderd in de nieuwe benaming "Voetbal Vlaanderen".

De VFV tekende eind april 2016 immers een overeenkomst met de "Vlaamse Minivoetbalfederatie" (VMF), de "Koninklijke Belgische Liefhebbers Voetbalbond" (KBLVB) en de "Koninklijke Vlaamse Voetbalbond" (KVV).

Deze fusie kadert in het nieuwe decreet op de sportfederaties, waarmee de Vlaamse overheid en "Sport Vlaanderen" (het vroegere BLOSO) nog meer sporters wil bereiken, en ook de verschillende federatiestructuren op korte termijn wil omvormen naar één federatie per sporttak.

Dit nieuwe project "Voetbal Vlaanderen" is vanaf 1 januari 2017 één federatie voor voetballers, minivoetballers, zaalvoetballers en Futsal-voetballers.

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN OP FACEBOOK

Het Provinciaal Comité Antwerpen heeft ook een eigen pagina op Facebook. Klik hier.

SPORTLEVEN - PROVINCIE ANTWERPEN

Elke woensdag (in de loop van de dag) publiceert de voetbalbond de gegevens van "Sportleven" (c).

Daarin worden alle mededelingen, schorsingsvoorstellen en -beslissingen, speciale berichten en kalenderwijzigingen vermeld. Ook de verslagen van de wekelijkse vergaderingen van de Nationale en Provinciale Comité's kan u daar nalezen.

De rechtstreekse link vindt u onder "Belgianfootball links", of klik hier en kies de juiste datum, en dan "Antwerpen".

WEKELIJKSE VERGADERINGEN PROVINCIAAL COMITE
SEIZOEN 2016-2017 - DE VERSLAGEN

De leden van het "Provinciaal Comité Antwerpen" vergaderen in principe elke donderdagavond in het VFV-complex in Wommelgem. Via de samenwerking "Provinciaal Comité - Voetbalexpress" krijgen we elke vrijdag het verslag van die "beslissende" vergaderingen (in verband met o.a. schorsingen en boetes voor spelers en clubs) doorgestuurd.

U kan dit wekelijkse verslag bekijken in een pdf-formaat.
(bron: Peter Croes, Regional Manager VFV - Lutgart Broes, secretariaat Provinciaal Comité)

We zetten de links naar al die verslagen van dit seizoen in een chronologisch schema, waarbij u de datums kan aanklikken (link in groen=verslag beschikbaar - link in zwart=verslag volgt later).

8 september 2016 15 september 2016 22 september 2016 29 september 2016
6 oktober 2016 13 oktober 2016 20 oktober 2016 27 oktober 2016
3 november 2016 10 november 2016 17 november 2016 24 november 2016
1 december 2016 8 december 2016 15 december 2016 22 december 2016
29 december 2016 5 januari 2017 26 januari 2017 2 februari 2017
9 februari 2017 16 februari 2017 23 februari 2017 2 maart 2017
9 maart 2017 16 maart 2017 23 maart 2017 30 maart 2017
5 april 2017 13 april 2017 20 april 2017 27 april 2017
11 mei 2017 18 mei 2017 24 mei 2017 1 juni 2017

HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN - DE SAMENSTELLING

Ter info ziet u hier een groepsfoto en de samenstelling van het Provinciaal Comité Antwerpen, per 1 juli 2015 (tussen haakjes de club waarbij ze zijn aangesloten).

Provinciaal Comité 2015-2016

* Voorzitter: Marc Van Craen (KVC Massenhoven).

* Ondervoorzitters: Bart Timmermans (SV Grasheide) en Luis Asselberghs (KVC Olympic Deurne).

* Secretaris: Peter Croes, Regional Manager VFV.

** De andere leden (in alfabetische volgorde):
- Stan Elst (KFC Horendonk),
- Danny Faes (K Merksplas SK),
- Jos Schauwaers (KVC Booischot),
- Gerda Swaelen (KSK Branddonk Retie),
- Frank Van Brabant (KSV Heibos),
- Raymond Vermeulen (K Reet SK),
- Jos Weyts (KFC Dessel Sport),
- Willy Wittocx (KV Bonheiden),
- Therese Meisters (SK Rita Berlaar - vanaf 2016-2017 - Gecoöpteerd lid), en
- Chris Zoldermans (VVH Lippelo - vanaf 2016-2017 - Gecoöpteerd lid).
"Voetbalexpress" dankt het bestuur en de leden van het Provinciaal Comité voor het gestelde vertrouwen en de samenwerking (Tonny Priem, website-beheerder & eindredacteur).

DE SAMENWERKING TUSSEN
HET PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN EN VOETBALEXPRESS

"Voetbalexpress" is een onafhankelijke website die qua gevolgde politiek, inhoud en berichtgeving dezelfde lijn zal volgen als in het verleden.

* Onze eindredacteur krijgt ook de vrijheid om nieuwsberichten, mededelingen en beslissingen die het PC doorstuurt te evalueren, te editeren en te publiceren.

* Wij zijn dus géén officiëel onderdeel van de Provinciale of Nationale Voetbalbond. En uiteraard hebben wij ook géén beslissingsrecht in eender welke officiële kwestie wat clubs, spelers, transfers, sancties en reglementen betreft. Eventuele vragen kan u altijd beter via e-mail aan het P.C. of het secretariaat stellen.

* Het gaat ons en het "Provinciaal Comité Antwerpen" vooral om een goede, snelle en vooral correcte communicatie, zowel onderling als richting website-bezoekers.

Wij van "Voetbalexpress" wensen ook onze tevredenheid uit te drukken bij het bereiken van deze mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van onze website. Onze samenwerking met het P.C. beschouwen we eveneens als een duidelijk teken van waardering voor ons werk.

VRAGEN ?

* Voor speciale vragen, inlichtingen of discussiepunten allerhande, ook in verband met bv. reglementering, uitslagen of klassementen vragen we dat u die niet telefonisch doet, maar uitsluitend via e-mail doorstuurt op info@voetbalexpress.be.

* Voor vragen over het jeugdvoetbal: raadpleeg de Gerechtigd Correspondent (GC) van uw club.

U kan onze eindredacteur ook altijd bereiken via GSM, voor een persoonlijke vraag of mededeling. U kan ook, als websitebezoeker, bestuurslid of supporter een uitslag doorsturen naar "Voetbalexpress", via een SMS naar 0495.10.80.82.

DE VOETBALFEDERATIE VLAANDEREN "VFV"

Logo VFV
  De Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) is de "Vlaamse tak" van de KBVB.


Deze VZW werd opgericht in 2008, en ze vertegenwoordigt de voetbalclubs van de Vlaamse Gemeenschap, meer bepaald de voetbalclubs uit de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en de clubs uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die willen aansluiten bij de provincie Vlaams-Brabant.

Een beetje geschiedenis: na de staatshervorming van 1980 bleef de KBVB nationaal werken, hoewel de bevoegdheden naar de gewesten gingen. In 2008 werd er beslist om het amateur- en jeugdvoetbal te splitsen. Daarvoor werd er dan toch een Vlaamse vleugel opgericht, die in 2009 ook erkend werd door de Vlaamse Gemeenschap. In 2011 ontving de VFV al bijna twee miljoen Euro aan subsidies.

* In grote lijnen gezien organiseert de VFV samen met de KBVB de competities van derde en vierde klasse, plus de nationale competities van de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-voetbal".

* De VFV organiseert zelf de provinciale competities van de heren, de dames, de jeugd, het "Futsal" en het "G-Voetbal" in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

* Voor de organisatie van het voetbal in Vlaams-Brabant besloten de VFV en de KBVB door middel van een samenwerkingsakkoord tot de oprichting van een "sportieve provincie" Brabant, die naast Vlaams-Brabant ook de provincie Waals-Brabant en de clubs uit het hoofdstedelijk gewest Brussel bevat.

Buiten het organiseren van competities houdt de VFV zich onder andere ook bezig met de opleiding van trainers en het beleid van de "Topsportscholen".


*** Ook op de website van de KBVB heeft de VFV haar eigen webpagina's.

Daar kan u alles lezen over de "Missie" van de VFV, het Beleidsplan 2013-2016, de samenstelling van de Raad van Bestuur, de Vlaamse Studiecommissie, de verzekeringen, de reglementen, de voetbalstages, talentdetectie en -ontwikkeling, het "Dribbelvoetbal", de "Grassroots Days", de hervorming van het jeugdvoetbal, het management, de Provinciale secretariaten en nog véél méér.
Klik op de link VFV.

*** Bovendien publiceert de Voetbalfederatie Vlaanderen elke maand een "nieuwsbrief" met belangrijke en interessante informatie voor de clubs, trainers, verantwoordelijken, spelers en alle geïnteresseerden. Ook "Voetbalexpress" besteedt elke maand aandacht aan deze nieuwbrief.

Zie ook de Facebookpagina van de "VFV" via een klik op Voetbalfederatie Vlaanderen.

DE LIGA AMATEURVOETBAL ANTWERPEN - "LAVA"

Logo LAVA    De "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", of "LAVA"
     is de opvolger van de vroegere "Vacla".

   De "LAVA" ging op 1 januari 2015 definitief van start, onder de vleugels van de VFV.

De leden zijn de amateurclubs, de "vriendenkringen van scheidsrechters" uit de provincie Antwerpen, de damesclubs en de clubs uit het betaalde voetbal.

Elk van de acht Antwerpse gewesten (plus de damesploegen als negende "gewest") kiest drie vertegenwoordigers in de "LAVA", die werd voorgesteld op de jaarlijkse algemene provinciale vergadering van 2014, waarvan we toen een verslag maakten. Zie onze archiefpagina "Juni 2014". Klik hier.

Hieronder ziet u het adres van de LAVA-website. Daarop vindt u onder andere de verslagen van de vergaderingen, de samenstelling van de Raad van Beheer, het provinciaal secretariaat en het Provinciaal Comité. Verder is er een link naar een uitgebreid hoofdstuk "Arbitrage", een al even uitgebreid en informatief gedeelte "Jeugdopleiding" én een aparte pagina "Links", waar ook de link naar "Voetbalexpress" vermeld staat.

Daarmee wordt ook onze samenwerking met de LAVA, het PC en het Provinciaal Secretariaat toch ook weer extra in de kijker gezet. Voor de website van de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen", klik HIER.