Juni 2017
Update: 10/07/2017 om 10:37u
Deze website is gemaakt voor moderne browsers. Uw browser wordt helaas niet meer ondersteund. Gelieve een nieuwere versie van Internet Explorer, of de gratis browser Google Chrome te installeren.
Onze excuses voor het ongemak.

Voor technische vragen kunt de webmaster via e-mail contacteren.

Word ook Sponsor-Donateur van Voetbalexpress.
Onbeperkte vermelding van uw product of firma
voor een éénmalig bedrag (125 € - optie "Single").
Opties "Double" en "Triple" mogelijk.
Info via info@voetbalexpress.be
VOETBALEXPRESS MOBILE
Bezoek www.voetbalexpress.be ook mobiel,
en volg alles op de voet via uw
Smartphone, iPhone, Tablet & iPad
Deze pagina is niet beschikbaar in mobiel formaat. Klik hier om terug naar de mobiele site te gaan.
Laatste update: 10/07/2017 om 10:37u
Archief  /  Nieuwsarchief  /  Juni 2017

Steun Voetbalexpress.
Een éénmalig bedrag.
Vermelding onbeperkt in tijd.
info@voetbalexpress.be


ARCHIEFPAGINA JUNI 2017

Op deze pagina ziet u de gearchiveerde berichten van juni 2017.

!!! DE NIEUWE WEDSTRIJDKALENDERS 2017 - 2018 !!!
PROVINCIALE REEKSEN HEREN EN DAMES
Dinsdag 27 juni 2017

Op donderdag 22 juni kregen we DE NIEUWE PROVINCIALE KALENDERS doorgestuurd, en u kan ze in primeur bekijken op "Voetbalexpress". Mét dank aan voorzitter Marc Van Craen, VV-Regional Manager Peter Croes en zijn medewerksters van het Provinciaal Secretariaat.

Alle kalenders van de provinciale heren- en dames staan vanaf nu op de aparte reekspagina's, maar u kan ze ook bekijken in één grote pdf-file of in één excel/ods file.

Voor de kalenders bij de heren, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale E, klik voor de pdf-versie HIER of voor de excel/ods versie HIER (kies bekijken en/of opslaan).

Voor de kalenders bij de vrouwen, van 1e provinciale tot en met 4e provinciale, klik voor de pdf-versie HIER of voor de excel/ods versie HIER (kies bekijken en/of opslaan).

AANGEPASTE LAY-OUT VAN DE REEKSPAGINA'S
Vrijdag 23 juni 2017

Met het oog op het nieuwe seizoen 2017-2018 hebben we de meeste reekspagina's een facelift gegeven.

Het schema in de hoofding, met de negen links naar o.a. speeldagen, klassementen, statistieken, kalender per ploeg enzovoort, wordt voortaan beperkt tot één lijn met nog drie links. De andere links staan immers ook allemaal onder het vak "Op deze pagina".

We hebben ook de plaats van het algemeen klassement op de pagina veranderd. Voortaan staat dat direct onder de actuele speeldag, zodat u alleen even moet scrollen om het klassement te zien. Zo kan u speeldag én klassement gemakkelijker samen bekijken én afprinten via "Extra-Website-Printvriendelijke versie", een functie die trouwens voor alle pagina's van toepassing is.

We laten het u allemaal zelf ontdekken, en laat eventueel eens weten wat u ervan vindt, of welke suggesties u misschien nog kwijt wil.

KALENDER 1e KLASSE AMATEURS
Vrijdag 23 juni 2017

De kalender van de "1e Klasse Amateurs" werd op vrijdag 23 juni bekendgemaakt. De competitie begint op zaterdag 2 september.

U kan alle speeldagen bekijken op onze pagina Nationaal - D1 & D2 Amateurs - 1e klasse Amateurs.

Ook op onze mobiele website m.voetbalexpress.be kan u die kalender bekijken, onder "D1 & D2 Amateurs - D1 Amateurs".

DE CROKY CUP - BEKER VAN BELGIE 2017-2018
DE LOTING EN ALLE WEDSTRIJDEN
Maandag 19 juni 2017

De volledige loting van de "Croky Cup" en de "Beker van België" is gekend. U vindt de duels van alle groepen op onze website, ook de wedstrijden waarin de 20 geselecteerde Antwerpse provincialers uitkomen.

Het volledige Bekerschema van de eerste vijf speeldagen ziet u op onze pagina Nationaal-Beker van België-Ronde 1 tot en met 5.

We hebben ook een "Hoofdpagina" over de "Croky Cup", met extra informatie. Op die pagina ziet u vanaf begin september ook een volledig wedstrijdschema van de 16e finales tot en met de finale. Klik hier.

Ook de loting van de Nationale Bekercompetitie bij de vrouwen is gekend. Ook hier hebben we een aparte pagina voor gemaakt onder "Nationaal-Beker van België-Nationale Beker Dames". Klik hier.

DE PROVINCIALE VERGADERING
Zaterdag 17 juni 2017

Op zaterdag 17 juni werd de jaarlijkse algemene vergadering van het "Provinciaal Comité - Voetbal Vlaanderen" en de vertegenwoordigers van de clubs gehouden, in hotel Aldhem in Grobbendonk. Ook "Voetbalexpress" was, zoals de vorige jaren, uitgenodigd op deze vergadering. U krijgt van ons een samenvatting van de belangrijkste zaken.

Marc Van Craen, voorzitter van het Provinciaal Comité, opende deze vergadering met een welkomstwoord en legde meteen de vinger op de wonde met de vaststelling dat het aantal scheidsrechters tot het absolute alarmpeil is gezakt. De houding van sommige media, ondermeer in TV-programma's die sommige zaken uitvergroten en belachelijk maken, is daarvan volgens hem één van de oorzaken.

Een tweede pijnpunt situeert zich in het provinciale vrouwenvoetbal, waar er elk jaar weer ploegen wegvallen, zelfs na het bekendmaken van de kalender, hun reeksindeling weigeren of te laat inschrijven, en dat zorgt ondermeer voor veel administratieve problemen.

Maar Marc stelde wel met veel genoegen vast dat het voetbal in onze provincie het zeer goed doet, getuige de promoties van diverse clubs naar de nationale reeksen. Verder is de sinds vorig jaar vernieuwde formule van de "Beker van Antwerpen" toch wel een succes gebleken, en het feit dat een 3e provincialer (FC Walem) de finale haalde is daar mede een bewijs van.

Na de vaststelling dat de digitalisering zijn opgang nog zal verderzetten gaf hij het woord aan Jos De Ryck, lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB.

Jos kwam nog even terug op het toch wat mislukte avontuur van de Rode Duivels tijdens het EK 2016, maar zette de succesvolle kwalificatie van de "Red Flames" in de kijker voor het EK 2017, dat vanaf 16 juli doorgaat in Nederland.

Daarna kwam de vernieuwde reglementering aan bod, want er komen niet alleen volledig gescheiden reglementen voor het prof- en amateurvoetbal, maar daarnaast ook aparte reglementen voor de "Voetbal Vlaanderen" clubs en de Franstalige "ACFF"-clubs. En na de fusie met de andere Vlaamse Voetbalfederaties (VMF-minivoetbal, KVV, KBLVB) zal er nog heel veel werk verricht moeten worden voordat alle reglementering bepaald en geïntegreerd zal zijn.

Tijdens de (drank)pauze werd er door de clubvertegenwoordigers gestemd voor de herverkiezing van de uittredende PC-leden Therese Meisters, Bart Timmermans en Chris Zoldermans, die ook alle drie opnieuw werden verkozen.

De eerste spreker na de pauze was Jan Govaerts, voorzitter van het "Bureau Arbitrage Antwerpen" (BAA). Terugkijkend op vorig seizoen stipte hij de positieve punten aan: het streven naar een efficiënte werking, het realiseren van een uniforme opleiding en het feit dat verscheidene provinciale scheidsrechters een promotie maakten naar de nationale reeksen.

Ook de communicatie zit in de lift, mede door de Facebook-pagina van de BAA, de inzet van communicatie-verantwoordelijke Wilfried Rombouts en de samenwerking met "Voetbalexpress", en zo kan er ook qua informatie bijna letterlijk "kort op de bal" worden gespeeld.

Aan de andere kant, en vooruitblikkend naar 2017-2018, is het jammer dat door het dalend aantal scheidsrechters de wedstrijden van 4e provinciale zonder assistent-scheidsrechters (lijnrechters) zullen moeten gespeeld worden, maar er komen alweer nieuwe initiatieven aan voor recrutering.

Eén van die initiatieven is het project "Clubscheidsrechter", waarbij er een korte reglement-opleiding ter plaatse wordt gegeven aan jonge scheidsrechters, gevolgd door praktijk en nabespreking. Daaruit kwamen er trouwens al zeven nieuwe scheidsrechters: drie bij Zwarte Leeuw, één bij FC De Kempen en drie bij Berchem, dat op dit vlak een voorbeeldige en vooral succesvolle club is.

Dan kwam Hilde Clessens aan het woord, de "Provinciale Coördinator Antwerpen" die zich ondermeer bezighoudt met de clubbezoeken en de altijd belangrijke audits. Zij is vooral verheugd over het feit dat de nieuwe website van "Voetbal Vlaanderen" online is, een zeer informatieve site waar de bezoeker alles kan vinden over de competities, over clubondersteuning, over trainers en hun opleidingsmogelijkheden tot ondermeer het UEFA-A en -B diploma, enzovoort. Bezoek de site op www.voetbalvlaanderen.be.

Na het overlopen van de inhoud en een kort overzicht van de mogelijkheden tot subsidie van de clubs signaleerde Hilde nog even het project "Open Clubgames" op zaterdag 12 augustus 2017 bij KFC Turnhout. Ook daarover zal u op de website van "Voetbal Vlaanderen" de nodige info kunnen vinden.

Na het uitreiken de diploma's aan de reekskampioenen volgde nog de traditionele "tombola". Ook nu mocht een aantal clubs een waardebon voor clubmateriaal afhalen, van onderhoudsproducten tot de meest moderne doelen. Mét dank aan de sponsors.

Nog even vermelden dat de eretekens voor de clubleiders deze keer, wegens onvoorziene omstandigheden, later aan de clubs bezorgd zullen worden.

De laatste spreker was KBVB-voorzitter François De Keersmaecker, die op 24 juni opnieuw kandidaat is om zijn mandaat te verlengen. Hij had een lijst voorbereid met onderwerpen die door de vorige sprekers echter al behandeld werden, en zo kon hij zijn toespraak beperkt houden.

Hij gaf meteen aan dat er een aantal woelige jaren achter de rug zijn met diverse problemen en hindernissen, en er zullen er nog méér komen, zoals het dossier rond het EURO-stadion, de premies van de Rode Duivels en de regeling en discussie over hun portretrechten.

Tot slot benadrukte hij nog eens de dienstverlenende functie van de KBVB aan de clubs en hun medewerkers, de verdergaande digitalisering, en het aanpakken van de reglementering die nog héél wat werk zal vergen. Na de fusies met de andere voetbalfederaties is de Provincie Antwerpen op voetbalgebied nu de grootste qua aantal clubs en spelers.

Als laatste sprak François zijn waardering uit voor de vele clubbestuurders en -medewerkers, die door hun inzet een toch wel belangrijke maatschappelijke rol spelen, zowel voor de spelers, de supporters als de kinderen die het voetbal als hobby beoefenen.

En zo zat deze jaarlijkse vergadering van de Provinciale Clubs en het Voetbal Vlaanderen-Provinciaal Comité er alweer op. Voorzitter Marc Van Craen sloot de voormiddag af met een dankwoord aan zijn medewerkers, de sponsors en iedereen die zich inzet voor het provinciale voetbal.

"Voetbalexpress" dankt de mensen van de Voetbalbond, het Provinciaal Secretariaat, voorzitter Marc Van Craen en de leden van het Provinciaal Comité voor de uitnodiging en de samenwerking in het afgelopen jaar.
Tonny Priem, eindredacteur en webbeheerder www.voetbalexpress.be

BEKER VAN ANTWERPEN - AANGEPASTE WEDSTRIJDSCHEMA'S
LAATSTE UPDATE !
Dinsdag 13 juni 2017

De wedstrijdschema's van groep 3 bij de heren, en groep 2 bij de vrouwen in de "Beker van Antwerpen" zijn aangepast. Dat heeft te maken met de inschrijvingsprocedure, waarbij sommige clubs meenden dat ze waren ingeschreven, terwijl dat nog niet het geval was.

Wat groep 3 bij de heren betreft, daar werd na KFC Antonia B, KFC Sint Lenaarts B, KVV Ternesse B en KFC Katelijne B, ook KFC Putte B nog bijgevoegd. Dat betekent dat groep 3 nu 34 ploegen telt en dat er op de derde speeldag nog wat gewijzigd is voor sommige ploegen. Daarmee is heel het schema gevuld en zo kennen we de definitieve kalender.
Klik op "BVA 2017 Heren groep 3".

En in groep 2 bij de vrouwen komen Lentezon en Loenhout er bij. U ziet dat aangepaste wedstrijdschema op de pagina "BVA 2017 Damesgroep 2".

JUPILER PRO LEAGUE - DE NIEUWE KALENDER !
Maandag 12 juni 2017

De wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen 2017-2018 in de Jupiler Pro League is gekend. De competitie begint op vrijdag 28 juli.

U kan het volledige schema bekijken op de pagina "Nationaal - Profvoetbal - Heren 1e Klasse A". Klik hier.

Ook op onze mobiele website m.voetbalexpress.be kan u die kalender bekijken, onder "Profvoetbal 1A & 1B - Heren 1e Klasse A".

DE PROXIMUS LEAGUE - DE NIEUWE KALENDER !
Maandag 12 juni 2017

De kalender van het nieuwe seizoen 2017-2018 in de Proximus League is gekend. De competitie begint op vrijdag 4 augustus.

De wedstrijdkalender staat op onze website, op de pagina "Nationaal - Profvoetbal - Heren 1e Klasse B". Of klik hier.

Ook op onze mobiele website m.voetbalexpress.be kan u die kalender bekijken, onder "Profvoetbal - Heren 1e Klasse B".

HET SEIZOEN 2016-2017 NAAR HET ARCHIEF
Zaterdag 10 juni 2017

We hebben de meeste reekspagina's van de jaargang 2016-2017 naar ons archief gestuurd. Vanzelfsprekend kan u alles (vanaf 2011-2012) nog raadplegen via onze button "Archief".

En zo is voor "Voetbalexpress" het nieuwe seizoen al een beetje gestart. Ook in 2017-2018 krijgt elke nationale en provinciale reeks een eigen "Voetbalexpress-pagina". Die reekspagina's zijn nog niet volledig omdat we alle gegevens en kalenders nog niet kennen, maar we hebben een flink aantal van hen als voorbereiding al wel online gezet.

Onze mobiele site m.voetbalexpress.be bevat voorlopig nog wél alle gegevens van het afgelopen seizoen. Half juli wordt ook daar alles geactualiseerd.

Op zaterdag 17 juni rest ons nog de jaarlijkse Provinciale Vergadering (waarvan we zoals elk jaar een verslag zullen maken) en daarna is het aftellen naar eind juni, wanneer we de nieuwe kalenders kunnen publiceren.

Intussen vergeten we ook het Vrouwen EK 2017 niet, want van 16 juli tot 6 augustus volgen we ook dat tornooi op onze website. Zie "Nationaal-Vrouwen Nationaal-EK 2017 Vrouwen". Of klik hier.

GEEN ASSISTENT-SCHEIDSRECHTERS MEER IN 4e PROVINCIALE
Zondag 11 juni 2017

Het "Bureau Arbitrage Antwerpen" heeft in haar zitting van 22 mei 2017 beslist om vanaf het seizoen 2017-2018 géén assistent-scheidsrechters meer aan te duiden in competitiewedstrijden van 4de Provinciale.

Een spijtige maar jammer genoeg onvermijdbare maatregel, vanwege 1) het dalend aantal scheidsrechters, en 2) de verplichting voor "voormiddagscheidsrechters" om als assistent-scheidsrechter op te treden in 4de Provinciale.

Deze beslissing heeft dus vrij ingrijpende gevolgen:
- Alle competitiewedstrijden in 4de Provinciale worden aangeduid zonder assistent-scheidsrechters, zelfs indien de club daarvoor assistenten heeft aangevraagd.
- Om alle competitiewedstrijden in 4de Provinciale hetzelfde wedstrijdverloop te garanderen, is het de scheidsrechter ook niet toegestaan om deze wedstrijd te leiden met gelegenheids-assistenten.
- Het is eveneens de clubs niet toegestaan om club-assistenten voor hun competitiewedstrijd in 4de Provinciale aan te leveren.
- De assistent-scheidsrechters die in het seizoen 2016-2017 enkel actief waren in 4de Provinciale, zullen afhankelijk van hun mogelijkheden ofwel ingedeeld worden als assistent-scheidsrechter in 3de Provinciale, ofwel als jeugdscheidsrechter.
(bron: Bureau Arbitrage Antwerpen, via Wilfried Rombouts)

DE "RODE DUIVELS" - SELECTIE EN WEDSTRIJDEN
Vrijdag 9 juni 2017

Na de vriendschappelijke wedstrijd van 5 juni tegen Tsjechië (in Brussel, uitslag 2 - 1) eindigde de zesde WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland, op vrijdag 9 juni, op een 0 - 2 uitzege.

Via de button "Nationaal - Rode Duivels" kan u klikken naar de webpagina's waar we diverse info over onze Nationale Ploeg vermelden.

Op de hoofdpagina kan u ondermeer de samenstelling van DE SELECTIE van 30 mei 2017 bekijken, net als de links naar onze pagina met de voorronde voor het WK 2018.

Voor de pagina "Voorronde WK 2018", klik hier.

DE PROVINCIALE ALGEMENE VERGADERING
Zaterdag 17 juni 2017

Traditiegetrouw wordt het seizoen afgesloten met de Provinciale Algemene Vergadering van "Voetbal Vlaanderen", waarvoor de vertegenwoordigers van alle clubs uitgenodigd werden.

Die afsluitende vergadering gaat vanaf 10 uur door in Hotel Aldhem in Grobbendonk (Jagersdreef 1), zoals het al een aantal jaren de gewoonte is. Ook "Voetbalexpress" zal daar zoals altijd als genodigde aanwezig zijn, en achteraf zal u op onze website ook een verslag kunnen lezen.

We geven u even de agenda van die voormiddag.
1. Nazicht volmachten der afgevaardigden.
2. Toespraak door Marc Van Craen, voorzitter van het PC Antwerpen.
3. Goedkeuring jaarverslag PC Antwerpen.
4. Goedkeuring planning kampioenschappen :
a) eerste elftallen heren en vrouwen seizoen 2017-2018
b) voormiddagwedstrijden 2017-2018.
5. Machtiging aan de Algemene Vergadering van de "Liga Amateurvoetbal Provincie Antwerpen" (LAVA) betreffende de verkiezingen voor coöptatie leden PC e.d.
6. Toespraak door Jos De Ryck, lid van het Uitvoerend Comité van de KBVB.
7. Interpellaties.
8. Verkiezingen voor het Provinciaal Comité.
En na de pauze:
9. Toespraak door Jan Govaerts, voorzitter van het "Bureau Arbitrage Antwerpen".
10. Toespraak door Hilde Clessens, provinciaal coördinator VFV Antwerpen.
11. Uitreiking eretekens, diploma’s en medailles.
12. Bekendmaking uitslag verkiezingen.
13. Het slotwoord van PC-Voorzitter Marc Van Craen.

HET BUREAU ARBITRAGE ANTWERPEN
EEN NIEUWE BEGINNELINGENCURSUS - SCHEIDSRECHTER
Vrijdag 9 juni 2017

Het Bureau Arbitrage Antwerpen lanceert een nieuwe rekruteringscampagne om zoveel mogelijk kandidaten te bereiken die de "Beginnelingencursus Scheidsrechter" willen volgen.

Indien je minimaal 15 jaar oud bent en je van voetbal en actieve sport houdt is deze gratis opleiding misschien iets voor jou. Bij het leiden van wedstrijden is er een vergoeding van 22 euro plus verplaatsingskosten, en met je persoonlijke scheidsrechterskaart mag je alle wedstrijden in België, georganiseerd door de Voetbalbond, gratis bijwonen.

De lessen zijn gepland op de zaterdagen 16, 23 en 30 september 2017, telkens van 9 tot 13 uur, en je hebt de keuze uit twee plaatsen: aan het Provinciaal Bondsgebouw, Brieleke 18 in Wommelgem, en in het Sportacentrum Tongerlo, Geneinde 2 in Westerlo.

Meer info bekijken en inschrijven doe je via de KBVB. Klik HIER. Warm aanbevolen !

3e EN 4e PROVINCIALE - UITSLAG VAN DE STEMMING
Dinsdag 6 juni 2017

De clubs van 3e en 4e provinciale konden tot en met maandag 5 juni om middernacht via e-mail hun voorkeur uitspreken voor de reeksvoorstellen in hun afdelingen.

We kregen de uitslag van die stemming door, met dank aan Regional Manager Peter Croes en zijn team.
* 3e Provinciale: 37 clubs hebben een stem uitgebracht.
Voorstel 1 kreeg 19 stemmen.
Voorstel 2 kreeg 18 stemmen.
Het wordt dus Voorstel 1.
Hieronder ziet u de lijst en de link naar een kaartje met de geografische indeling.

- Reeks A:
Zandvliet Sport, Ekeren FC, KSK Donk, FC Turk Sport, KFC Schoten, FC Merksem, Excelsior Kaart,
KSOC Maria-ter-Heide, K Kalmthout SK, Loenhout SK, KFC Meer, K Meerle FC, FC Sint Jozef,
KFC Lentezon Beerse, KVV Dosko en KFC Poppel.

- Reeks B:
KSK Wilrijk, VC Mortsel OG, Borsbeek Sport, Oxford Hemiksem, K Hove Sport, Schelle Sport,
KVS Branst, Excelsior Puurs, Nielse SV, SV Aartselaar A, Willebroekse SV, KV Hooikt, KSK Wavria A,
KFC Putte A, Kessel United en FCM Hallaar.

- Reeks C:
KFC Halle, Zandhovense SK, Excelsior Bouwel, K Noordstar VV, Oosterzonen B, SKS Herentals,
VC Poederlee, FC Gierle, FC Zwaneven, KFC Vrij Arendonk, KSK Kasterlee, KFC Mol,
KSAV Sint Dimpna, VV Laakdal, Verbroedering Balen en FC Wezel Sport.

Bekijk de indeling op een kaart van de provincie, in pdf. Klik hier.


* 4e provinciale: 62 clubs hebben een geldige stem uitgebracht.
Voorstel 1 kreeg 28 stemmen.
Voorstel 2 kreeg 34 stemmen.
Het wordt dus Voorstel 2 .
Hieronder ziet u de lijst en de link naar een kaartje met de geografische indeling.

- Reeks A - 17 ploegen:
Horendonk FC, Excelsior Essen, Olympic Essen, KSV Wildert, K Heibos SV, KFC Berendrecht,
Putte SK, K Gooreind VV, K Achterbroek VV, KFC Nieuwmoer, K Brecht SK, KFC St-Lenaarts B,
's Gravenwezel-Schilde B, KFC Antonia B, KVK Westmalle, KVC Oostmalle en KFC Wechelderzande.

- Reeks B - 16 ploegen:
KSC Maccabi, Jong Antwerpen Sport, Brothers Utd, KVC Olympic Deurne, City Pirates Antw. B,
Tubantia Borgerhout, Alberta FC Schilde, KVV Ternesse B, KFC Ranst B, KSK Oelegem, KFC Pulle,
KFCH Pulderbos, KVC Massenhoven, KFC Grobbendonk, K Boechoutse VV en Racing Emblem.

- Reeks C - 17 ploegen:
KFC Kontich B, SV Aartselaar B, KFC Volh. Wintam, KVK Hingene, K Reet SK, VVH Lippelo,
SK Sint-Amands, FC Blaasveld, VK Heindonk, Heffen Sk, Zennester Hombeek, Leest United,
K Rumst SK, KSC Mechelen, KFC Muizen, RB Elzestraat, KFC Katelijne B.

- Reeks D - 16 ploegen:
VC Rijmenam, SK Peulis, KSK Wavria B, KFC Putte B, SV Grasheide, BO Beerzel,
SK Rita Berlaar, KVC Booischot, KFC Ramsel FC, Wiekevorst Sport, KFC Herenthout B,
KFC Heultje, Immer Voort, Blauberg Sport, Blauwvoet Oevel en KFC Tongerlo.

- Reeks E - 16 ploegen:
KVNA Wortel, KFC Flandria, KSK Oosthoven, KFC Turnhout B, KFC Beekhoek B,
FC De Kempen TL B, MLK Lichtaart, Olen United, FC Punt-Larum, KFC Zammel, FC Netezonen,
Excelsior Vorst, Ezaart Sport, KFC Alberta Geel, FC Rosselaar-Hulsen en KVV Rauw.

Bekijk de indeling op een kaart van de provincie, in pdf. Klik hier.

Nu alle provinciale reeksindelingen definitief beslist zijn, kan ook de loting voor de "Beker van Antwerpen" verricht worden. Dat is waarschijnlijk voor donderdagavond 8 juni. Maar daarna moet alles nog afgecheckt worden op eventuele problemen (geen twee ploegen uit hetzelfde dorp of club die samen thuis zouden spelen, bijvoorbeeld).

We hopen alle BVA-schema's in de loop van vrijdag 9 juni binnen te krijgen. Anders wordt het misschien maandagnamiddag 12 juni. De wedstrijdkalenders met alle provinciale competities verwachten we ergens rond 21 juni.

REEKSINDELINGEN 1e EN 2e PROVINCIALE
Dinsdag 6 juni 2017

Ter informatie vermelden we hier ook de definitieve reeksen van 1e en 2e provinciale, plus de links naar een kaartje met de geografische ligging.

1e Provinciale :
KFC Lille, Racing Mechelen, K Merksplas SK, KFC Kontich A, KSK Branddonk, Berg en Dal,
KSV Schriek, KFC Antonia A, Heikant Berlaar, Rapid Leest, GR Katelijne, Lyra TSV, FC Oppuurs,
Witgoor Dessel, KFC Sint-Job en OG Vorselaar.

Voor een kaartje, klik hier.


2e Provinciale
- Reeks A:
's Gravenwezel-Schilde A, K Mariaburg VK, KFC Brasschaat, Verbroedering Zwijndrecht, Rochus Deurne, VC Wijnegem, RVC Hoboken, KFC Ranst A, KFC Broechem, KFC Lint, KVV Duffel, KFC Katelijne A, KV Bonheiden, FC Walem, Sporting Tisselt en Sporting Burcht.

- Reeks B:
KFC Wuustwezel, Minderhout VV, KSK Weelde, KFCE Zoersel, K Vlimmeren Sport, KSV Oud Turnhout, White Star, Verbroedering Arendonk, FC De Kempen TL A, KFC Beekhoek A, K Retie SK, Zwaluwen Olmen, KFC Linda Olen, KFC Herselt, KFC Herenthout A en KFC Bevel.

Bekijk deze indeling op een kaart van de provincie, in pdf. Klik hier.

DE PROVINCIALE VROUWEN - NIEUWE REEKSINDELINGEN
Donderdag 1 juni 2017

De reeksvoorstellen van de provinciale vrouwen zijn gekend. De clubs krijgen tot en met 8 juni de gelegenheid om eventuele bezwaren kenbaar te maken.

Indien er niets verandert worden dit de reeksen:
* 1e Provinciale: Loenhout A, Antwerp Girls, KSK Heist B, KV Mechelen B, Wuustwezel B,
Kontich B, 's Gravenwezel-Schilde A, Maria-Ter-Heide B, Lentezon Beerse, Heikant Berlaar,
Herenthout, Davo Puurs A, Hove Sport en Hoogstraten A.
>>> Voor een kaartje, klik hier.
* 2e Provinciale: Westmalle, Schoonbroek, Ranst, KSC Mechelen, Zwarte Leeuw,
Vrij Arendonk, VC Moldavo C, Berchem Sport, Maria-Ter-Heide C, Blaasveld, Wuustwezel C,
KSK Weelde, Blauwvoet Oevel en De Kempen TL.
>>> Voor een kaartje, klik hier.
* 3e Provinciale A: Houtvenne, Hombeek, Bevel, Oppuurs, Massenhoven B, Broechem, Nielse,
Rumst, Zammel, Noordstar, Netezonen, Zwijndrecht, Boechoutse en Westerlo.
* 3e Provinciale B: Beekhoek, Horendonk, Flandria, Loenhout B, Wortel, Oostmalle, Brecht, Rauw,
Hoogstraten B, 's Gravenwezel-Schilde B, Gierle, Schoten A, Zoersel en Vosselaar.
>>> Voor een kaartje van beide reeksen, klik hier.
* 4e Provinciale: Zandhoven, KSK Heist C, Davo Puurs B, Vlimmeren Sport, Berendrecht, Maria-Ter-Heide D, VC Herentals, KFC Nijlen, Racing Emblem, Ternesse, Schoten B, Wintam en Blauberg.
In deze reeks komen er mogelijk nog één of meerdere ploegen bij.
>>> Voor een kaartje, klik hier.

INTERPROVINCIALE EINDRONDE - LAATSTE SPEELDAG
Donderdag 1 juni 2017

Op donderdag 1 juni werd de vijfde en laatste speeldag van de "Interprovinciale Eindronde" afgewerkt. Er zijn in totaal vier stijgers, meer bepaald de eerste twee ploegen van elke reeks.

Zie het wedstrijdschema, de uitslagen en het klassement van reeks A met VC Herentals en van reeks B met KFC Lille op de aparte pagina "Interprovinciale Eindronde".

VC Herentals won met 2 - 1 van HO Veltem en promoveert samen met Bilzen-Waltwilder naar de 3e Klasse Amateurs. Onze gelukwensen ! Ook OG Vorselaar, Sporting Burcht en Schelle Sport promoveren hierdoor naar respectievelijk 1e, 2e en 3e provinciale.

KFC Lille speelde 3 - 3 gelijk tegen Bierbeek en blijft in eerste provinciale. In reeks B promoveren Heur-Tongeren en Avanti Stekene.

MEI 2017 - ONZE NIEUWE RECORDMAAND !
Donderdag 1 juni 2017

We kregen zopas de statistieken van onze website door. Daaruit blijkt dat we in de maand mei alweer een nieuw bezoekersrecord hebben gevestigd. Natuurlijk zit de ontknoping van de promotie-eindronde daar voor veel tussen, maar dat neemt niet weg dat we alweer schitterende cijfers mogen voorleggen.

Ons recordtotaal liep in mei op naar 90.184 bezoeken, een daggemiddelde van 2.909 (ook een nieuw record), en 39.108 unieke bezoekers zorgden daarvoor.

Zo werd ons vorig maandrecord van maart (77.441) verpulverd met maar liefst 16,5 procent. Vergeleken met mei 2016 is dat zelfs een stijging met 37 procent.

Zondag 7 mei werd trouwens onze drukste dag ooit met 10.418 bezoeken. Bedankt allemaal! Voor méér cijfers en uitleg, zie onze pagina Extra-Website-Bezoekers.